promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen, létezik egy földalatti város, most fedezték fel maguknak a turisták
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ausztráliában van a furcsa látványosság, ráadásul a lakók nem kevés pénzhez jutnak.​

Coober Pedyben az élet nem túl egyszerű: a nyári átlaghőmérséklet, amely körülbelül hat hónapig tart, körülbelül 30–40 fok. Coober Pedy Dél-Ausztráliában található és egy híres turisztikai látványossággá vált napjainkra. Coober Pedy egy sivatagi területen található, a lakosok többsége a föld alatt él és a bányákban dolgozik. A földalatti otthonokban egész évben állandó a hőmérséklet, míg a felszínen való élet sokkal nehezebb lenne, mivel napközben fülledt az éghajlat, éjszaka pedig a kémény által okozott füst elviselhetetlenné teszi a levegőt. A város földalatti részén házak, cégek és templomok is vannak, sőt még szállodák is. A turisták nagyon érdeklődőek a föld alatti világ iránt, így megtapasztalhatják pár nap erejéig a „vakondéletet”.

A legjobb idő a városban tartózkodásra április és október között van, amikor az időjárás elviselhetőbb, ugyanis novembertől márciusig, a nyári időszakban a nyári hőmérséklet 35 és 45 fok között van, és viszonylag sűrűn támadnak porviharok.

De még mindig nem válaszoltuk meg a legfőbb kérdést: Miért akar bárki is itt élni és magát sanyargatni?

A válasz meglehetősen egyszerű - Coober Pedy-ben van a világ legdrágább és legértékesebb opálfejtő bányája, és a bányában dolgozók laknak a városban, mivel rendkívül jól keresnek ebben a jól fizető iparágban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás