promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A KitKat töltelékében nem az van, amit gondolsz - fény derült a népszerű édesség titkára
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kiderült, miből van a KitKat tölteléke, és ez most nagy csalódás.

A KitKat már rég megtalálható a magyarországi boltok polcain, és nagy népszerűségnek is örvend az édességeket kedvelők körében. Igaz, hozzánk jóval később érkezett csak meg, az Egyesült Királyságban már 1935 óta nassolhatják, bár akkor még "Chocolate Crisp" néven futott. De a KitKat névre sem kellett sokat várni, két évvel a forgalomba hozása után át is nevezték.

A híres szlogen viszont csak jóval később, 1958-ban forrt össze a márkával, és azóta is így mondják, hogy

„tarts szünetet, egyél egy KitKat-et!”.

A csokoládé ma már több, mint 80 országban érhető el, azt viszont kevesen tudják róla, hogy ez az első globális édesség márka, ami 100 százalékban fenntartható forrásból származó kakaót használ. Manapság többféle változatát is lehet kapni: van a klasszikus, tejcsokiból és ostyából készült fajta, aztán létezik a többfajta ízesítésű Chunky, a KitKat Zebra, a táblás KitKat-ek, a szezonális édességek, vagy a legújabb típus, a narancsos ízű.

Az elmúlt közel 90 évben sokaknál felmerült a kérdés, hogy vajon mi is lehet a KitKat töltelékében? Mitől ennyire finom? Ezzel kapcsolatban felkerült egy leleplező videó a YouTube-ra, amit a közzététele óta már több, mint 8 millióan láttak. Ebben fényt derítettek a nagy titokra, hogy a KitKat tölteléke valójában KitKat-ből van. Ugyanis a gyártás során gyakran előfordul, hogy leesik a gyártószalagról néhány csoki, amit aztán nem dobnak ki, hanem apróra darálják, cukrot adnak hozzá, és beletöltik a csoki belsejébe.

Persze ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy akkor az első KitKat töltelékében mi volt. Természetesen ugyanúgy csokoládés krémmel voltak összeragasztva az ostyalapok, csak a későbbiekben találták ki ezt az eljárást, hogy a törött, leesett darabok ne a kukában végezzék.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás