promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsófi lett az új királynő - kétszer annyian szavaztak rá, mint az előzőre
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Harmadik alkalommal rendezte meg a Aktív Magyarország az Év Kilátója pályázatot, amelyen a természetszerető nagyközönség szavazta meg a kilátók sorrendjét. 

Az érdeklődés hatalmas volt, az is megmutatja, hogy több, mint 40 ezren szavaztak az Aktív Magyarország Facebook oldalán a TOP10 jelöltre. Érdekessége az idei szavazásnak, hogy a tavalyi győzteshez képest kétszer annyi szavazatot kapott az idei befutó. Na de ne borzoljuk tovább a kedélyeket, rántsuk le a leplet, 7800 szavazattal a Zsófia-kilátó lett a befutó.

A Zsófia-kilátó egy kettő az egyben, hiszen egyszerre indulhatott volna a le a legrégebbi és legújabb kilátó kategóriában, ugyanis ez volt az ország egyik első vidéki kilátója, amely 1900 óta csodálják a kirándulók a Hámori-tavat a kilátóból. Azonban ez a csoda, csak az 50-es évekig állt, ugyanis lebontották egy légvédelmi központ építése miatt.

Azonban idén nyár végén újjászületett a kilátók királynője, és a legszebb a történetben, hogy az eredeti tervek alapján építették újra, amely uniós forrásból valósult meg az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. és a Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumának koordinálásával.

A régi Zsófiára létrákon kellett felmászni, az újon már biztonságos lépcsősor vezet fel a csúcsra. A versenyében második helyezett 6685 szavazattal a Mór-kilátó és lombkorona tanösvény lett.

A kilátóból tiszta időben jól kivehetőek a Bakony vonulatai, a Cseszneki vár, illetve a Vértes csúcsai is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás