promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valódi kincset rejt Magyarország egyik legszebb mikrofaluja, amiről sokan nem is tudnak, pedig csak 75 kilométerre van Budapesttől
Borítókép:  Wikipédia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy eldugott gyöngyszem Magyarországon, amit csak kevesen ismernek, de aki csak eljut ide, azonnal megszereti.

Magyarországnak nagyon sok olyan része és települése van, amit csak kevesen ismernek, de lehet, hogy a legtöbben nem is hallottak róla azelőtt. Hazánk egyik legszebb mikrofaluja is ilyen. Pedig Garábot nem kell olyan messze keresni, Budapesttől csupán 75 kilométerre van Nógrád megyében. Minden bizonnyal a Hollókőre látogatók közül is sokan vannak, akik nem is hallottak még a Cserhát keleti oldalában fekvő településről, pedig egy rövidebb autózás után könnyedén megtalálható.

Garábot a Cserhát vidékének egyik legszebb, legmagasabban fekvő településeként tartják számon, ami 375 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. Aki egyszer véletlenül megtalálja vagy tudatosan látogat ide, azonnal megszereti, és onnantól kezdve az egyik kedvenc kirándulóhelye lesz. Garáb ugyanis erdőségek, források és régi vulkáni hegyek között húzódik meg, a levegő pedig olyan tiszta, hogy neves egyszerűséggel nevezheténk ezt a régiót a pihenni vágyók Paradicsomának.

Garáb sose volt egy nagyobb falu, 2014-ben csupán 49 állandó fője volt, azonban a hivatalos adatok szerint idén már csak 38-an lakják. A településen több vendégház is működik, vagyis tényleg sokan járnak ide, akik egy kis csendre és nyugalomra vágynak egy mesés környezetben.

Ráadásul igazi kincset rejt ez a pici falucska, ugyanis itt található a világ legnagyobb hangtálja, a Samsa hangtál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás