promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2 összetevő: keverd össze, idd meg és láss csodát - íme egy nem várt csodarecept
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hoztunk egy csodareceptet, ami egy nagyszerű házi módszer, és ami a család össze tagjának segíthet, kicsiknek nagyoknak egyaránt. A kurkuma szuperfűszer, és kiemelkedő egészségügyi hatása miatt gyógyászati célokra használják.

Ez a recept egy amerikai oldalról bukkant elő és azóta nem tudom abbahagyni a fogyasztását. Most megfázáskor is csodákat tett, de általános fáradtságra is hasznos tud lenni, de jót tesz a rossz közérzetnek, de ízületi fájdalmaknál is nagyon hatásosnak éreztem. Egy kis csésze valahogy rögtön feltölti a szervezetet, ezért előre nagyobb mennyiséget szoktam készíteni és megfelelő üvegben eltárolom későbbre.

Házi kurkuma tea csináld magad:

Hozzávalók:

  • 20 dkg jó minőségű, termelői méz
  • 1,5 evőkanál őrölt kurkuma

A mézzel összekeverjük a kurkumát. A végeredmény nem más, mint egy nagyon sűrű, ragacsos, sárga paszta. De vigyázz, mivel a kurkuma nagyon erősen befogja a kezet. A végeredményt tároljuk egy kis, zárt csatos üvegben.

Ha fogyasztani szeretnénk tegyünk a pasztából egy teáskanállal egy csészébe. Öntsük fel 2 dl forró vízzel, keverjük el addig amíg a paszta teljesen feloldódik.

Adjunk hozzá 1 citrom kifacsart levét, pici reszelt gyömbért és egy apró csipet friss borsot. Forrón igyuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás