promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hol van az a híres 67-es út Magyarországon, amelyről a Republic száma is szól? Tuti, hogy nem erre a válaszra számítottál
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy ikonikus magyar út a valóságban.

Vannak ikonikus magyar slágerek, amelyek örök érvényű igazságokat mondanak ki, amelyek örök érvénnyel szólítják meg a lelkünket, és amelyek így generációkon átívelve adnak nekünk valamiféle egységes életérzést az évtizedek múltával is. Ismeri a nagyi, anya és apa is, de már a gyerek, sőt az unoka is dúdolja, de ha még ez nem is történik meg, ha kimondjuk az ikonikus sláger címét vagy ikonikus szavait, akkor azonnal lehet tudni, hogy miről van szó.

Ilyen szám például Magyarországon a 67-es út című sláger is a Republictól. De vajon tényleg létezik a 67-es út, és ha igen, akkor hol is található pontosan? Földrajzi szempontból is van válasz a kérdésre, hiszen az út a valóságban is létezik, és országos ismertségét a dal révén érte el. A 67-es számú főút Szigetvárt köti össze Balatonszemessel, de 2007 előtt még a végpontja Balatonlellén volt. Az út amúgy észak-déli irányú, és többek között Kaposvárt is érinti.

A történethez már az is hozzátartozik, hogy az út szorosan összefügg már a Republic slágerével, szinte elválaszthatatlan azzal, így nem is meglepő, hogy a 2019-ben megnyitott R67-es részén készült el az első magyar zenélő út, amely elképesztő meglepetést tartogat a számunkra, ha a külső sáv külső szélére ráhajtunk, hiszen ekkor felcsendülnek a dal ikonikus dallamai is.

A 67-es út amúgy nagyon kötődik az együtteshez is, hiszen az együttes első koncertje Balatonlellén volt a 67-es főút közelében, így a Republic eredettörténetének is szerves része.

Hallottátok már a zenélő utat?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás