promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok százezrei dúdolják a sárgakocsis Family Frost legendás dallamát, elképesztő, hogy mit jelent valójában
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

„Szólj anyádnak, hozzon pénzt?”

Az ikonikus citromsárga autókról Magyarországon is rögtön mindenkinek beugrik a Family Frost, és természetesen a cég által árult finom termékek is, sokak számára pedig elsősorban a fagyi. Nemrégiben a G7 nevű gazdasági portál közölt egy nagyon hosszú és olvasmányos cikket a Family Frost-ról, a cég történetéről, illetve arról is, hogy jelentek meg Magyarországon.

A cikkben a rengeteg érdekesség mellett arra is fény derül, ha eddig még nem tudtátok volna, hogy honnan jönnek az ikonikus dallamok, az ikonikus szignál, amelyet valószínűleg mindenki eldúdolt már legalább egyszer életében Magyarországon. A szignál amúgy az elmúlt 30 évben nem változott, és az a cég egyik megingathatatlan védjegyének számít.

Mégis honnan?

A dallam valószínűleg egy 18. században alkotó svéd zeneszerzőtől származik, aki különböző svéd pásztordalokat dolgozott fel munkája során. Köztük azt is, amelyik a "Storm och böljor tystnare’n" címet viseli. A svéd nyelven íródott költemény címe azt jelenti, hogy "csitul a vihar és a hullámverés". De az is feltételezhető a cikk szerint, hogy a dallam később valószínűleg egy csődbe ment svéd rádió szignálja volt, majd a Family Frost svéd tulajdonosai mentették azt át.

Íme az eredeti dallamok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás