promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt nem fogod elhinni: gyorséttermi botrányok parádés indokokkal
Borítókép:  Illusztráció-Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan vannak, akik ilyen „nevetséges” pereknek köszönhetik a vagyonukat.

Hosszú lenne azon eseteket felsorolni, amikor emberek kicsit érthetetlen okokból pereskedtek. Vannak azonban ezek közül is kiemelkedően extrém esetek, amik megrázták a gyorséttermek világát. Fogalmazzunk úgy, nem úszták meg olcsón.

  • KFC és Meki= lejárt húsok az étteremben 

2014-ben látott napvilágot a botrány, amikor is egy sanghaji húsüzemben pár beépített újságíró rajtakapta a dolgozókat azon, hogy átcímkézik a lejárt szavatosságú húsokat. Ezeket a "felfrissülő" húsokat a kínai Meki és KFC kapta. A beszállító cégnek a leleplezés után több szerződését is felmondták (többek között a KFC is), míg a Meki szimplán csak egy másik üzemet választott.

  • Rács mögött a Subway szóvivője

A Subway szóvivője, név szerint Jared Fogl nem a cégnél eltöltött munkaéveiről lett híres. 2015 egy súlyos év volt számára, hiszen a hatóság emberei otthonában tartóztatták le pedofília vádjával, amiért 15 évet kapott. Ez természetesen nem tett jót a Subway hírnevének.

  • Nem kérünk több marhazsírt!

Egészen 32 évvel ezelőttig a Meki marhazsírban sütötte a sült krumpliját, majd növényi olajra váltottak. 1990-ben azonban 3 vegetáriánus fogyasztó beperelte a McDonald's-ot azzal indokkal, hogy nem lettek tájékoztatva arról, hogy az olajváltás után is tartalmazhat hússzármazékot a krumpli. A Meki ugyan jelezte, hogy soha nem nevezte húsmentesnek a terméküket, mégis "megszabadult" 10 millió dollártól a per miatt. Ezeket hindu és más vallási szervezeteknek kellett kifizetniük.

  • A lóhús botrány újabb állomása

A 2013-as botrányban Magyarország is erősen érintett volt. Ez a lóhússal kevert marhahús egyeveleg egészen a Burger Kingig jutott. Bár konkrét bizonyíték a hús meglétéről nem került elő, a Burger King biztonségi okokból pár beszállítóját azért lecserélte. 

  • Vigyázat, forró!

Nincs már talán olyan Mekis vásárló, aki ne tudná, hogy a poharakon a "vigyázat forró!" felirat olvasható. Ez azonban nem volt mindig így. 1992-ben egy Stella Liebeck nevű hölgy kirobbantotta a nagy botrányt, amikor beperelte a McDonald's étteremláncot nem kevesebb, mint 3 millió dollárért. Az indok a következő: Stella egy hétig feküdt kórházban harmadfokú égési sérülésekkel, amit a túl forrón felszolgált ital okozott. Az esetet követően a Meki feliratozta a poharakat és csökkentette a kávé hőmérsékletét. 

  • Erkölcsi károkat okozott a Meki

A nagyböjt idején balgaság lenne önmagunkat ínycsiklandó hambureggel kínozni, Xenia Ovcsinnyikova ezt azonban nem teljesen tudta elkerülni. Az orosz nő beperelte a McDonald's-ot a saját önmegtartóztatásának bukásáért. Belebotlott egy Big Mac hirdetésbe és több se kellett neki: rohant is a közeli gyorsétterembe, hogy befalja a szendvicset, tehát megszegte a böjtöt. A hölgynek szent meggyőződése, hogy a Meki tehető ezért felelőssé. A nő "hatalmas" összeget, 1000 rubelt követel az étteremlánctól, ami kemény 4000 forintot takar. A moszkvai pátriárka azt tanácsolta a sértett asszonynak, menjen inkább gyónni és ne a bíróságra szaladgáljon a történtek miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás