promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: Magyarországon van egy Kis-Moszkva nevű kísértetváros, meg fogsz lepődni, hogy hol van pontosan
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha rákeresünk a Google Maps szolgáltatásban, ott is azonnal kidobja.

Lehet, hogy sosem gondoltátok volna, hogy Magyarország térképén egyszer csak rábukkantok egy olyan helyre, amit Kis-Moszkvának hívnak, pedig még ez is simán megtörténhet, ha éppen a Google térképes szolgáltatásában kerestek izgalmas helyeket Magyarországon. Korábban cikksorozatunkban már több ilyenről is beszámoltunk nektek, például egy nagyon különleges kis Bács-Kiskun megyei településről, amelyet Helvéciának hívnak. Az elnevezés pedig nem véletlen, nagyon is sok köze van Svájchoz a magyar településnek.

Van Magyarországon görög nevű település is, amely Fejér-megyében található, és Beloiannisznak hívják.

De vajon hol lehet Kis-Moszkva? És miért kapta ezt a nevet Magyarország kicsiny szeglete?

Kis-Moszkva a Balaton felett, Veszprém megyében található, és igazából a nagyvázsonyi laktanyát nevezték el így, hivatalosan amúgy az 16205-ös sorszámú orosz laktanyaként tartották számon. A Bakony déli részén, Nagyvázsony külterületén található, a községtől úgy tíz kilométerre, és Magyarország egyik legnagyobb kísértetvárosaként tartják számon. A szovjet katonák mellett azok családjai is a területen laktak, így pedig minden fontos infrastruktúra kiépült az évek alatt, például iskola és sportpálya is volt a területen. A kis terület az itt lakókkal igazi kis minivárosként funkcionált az évtizedek alatt.

A területről amúgy számos videó található a YouTube-on, így, akik szeretnék megnézni részletesebben is a helyszínt, azok IDE kattintva elérhetik a videókat is.

(via Femina,Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás