promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európába mész nyaralni? Biztos vagy benne? Elmondjuk milyen veszélyek fenyegetnek
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy gondolod megfelelő alkalom, hogy Európában utazgass? Nyakunkon a soha nem látott kánikula, sztrájkok, lemondások, extra költségek.

A statisztikák valójában egy kicsit ijesztőek. Többen utaznak, mint régen – ugyanakkor egyre több járatot törölnek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Európában.

A kánikula és az emelkedő jegyárak ellenére is rengetegen utaznak idén.

Mivel júniusban az európai utazási korlátozások szinte az összes főbb uniós célállomásra fellazultak, a járatok 290%-kal nőttek az előző év azonos időszakához képest és a legnépszerűbb úti célok között szerepel London, Párizs, Barcelona és Róma.

Görögországban például 884%-kal nőtt a járatok száma áprilisban az előző év azonos hónapjához képest, Bulgária pedig 6 millió turistára számít ezen a nyáron.

De nézzünk csak egy kicsit a dolgok mögé!

Az Egyesült Államokban: csak vasárnap 4200 járat késett és 900 lett törölve – ami összesen 19 000 megszakított járatot jelent.

Az Egyesült Királyság repülőterei és légitársaságainál is jelentős káosz uralkodik.

Az Easyjet, Nagy-Britannia legnagyobb légitársasága úgy döntött, hogy szeptember végéig további több ezer járatot csökkent. Európa-szerte a francia Ryanair repülőgép-személyzet „korlátlan számú” sztrájkot jelentett be nyárra a fizetésemelés miatt, Olaszországban június végére sztrájkot terveznek, amint azt a Bloomberg közölte, a német Lufthansa pedig 1000 járatot töröl júliusban a létszámhiányra hivatkozva.

És még ne is beszéljünk az Európa-szerte végig söprő, soha nem látott hőmérsékleten, ami miatt több helyen is vízkorlátozást rendeltek el.

A repülőjegyek pedig a soha nem voltak ilyen drágák, mint idén nyáron.  Noha az európai árak nem ingadoztak olyan mértékben, mint Észak-Amerikában, január óta ők is felfelé ívelő pályán vannak. Szóval érdemes alaposan megválasztani a légitársaságot és utazásunk célpontját is, mert nincs is annál rosszabb, ha egy kellemes családi nyaralás káoszba fullad.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás