promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Túráznál egy vadregényes szurdokban Magyarországon? Mutatjuk, melyik erdőben találod
Borítókép:  KataKrisz / Youtube screenshot
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy misztikus és vadregényes szűk kanyon több mendemondát is megihletett, ez a Holdvilág-árok.

A Pilisben található komor sziklaidomok egy keskeny Y katlant alkotnak, amiben esőzés híján végig túrázhatunk. A látvány lélegzetelállító, a kalandos szurdokösvény hihetetlen élményt tud nyújtani egyéni vagy családos túrázok számára egyaránt.

Akik kisgyermekkel látogatnak el a Holdvilág-árokba, azoknak a szurdok végén található 10 méteres vaslétra nehézséget okozhat, de egy pár száz méteres kerülővel kényelmes túraútvonalon is ki tudunk jutni az árokból.

Én azért szeretem ezt a túraútvonalat, mivel egyben látványos és kalandos, másrészt könnyű terepe miatt kutyussal és gyerkőcökkel is tökéletes választás. A túra során a kanyonba dőlt fákon kell átmásznunk és több fa híd is izgalmassá teszi túránkat, amit biztos, hogy a gyerekek is nagyon fognak élvezni.

 A sziklaszurdokban szemünk elé tárul a természet nyers ereje a labirintus szerű sziklafolyosók misztikus hangulata pedig elvarázsol minket. Közel fél óra túra vár ránk a szurdokban utána pedig a Lom-hegy erdős lankás oldalában kirándulhatunk tovább.

A szurdok végén egy barlang is található, ami mélyen a sötét hegy gyomrába vezet. 

A túra hossza összesen 5,3 km, amit kényelmes sétával is 2 óra alatt teljesíteni tudunk. A szintkülönbség elenyésző, ugyanis 180 m fel, és ugyanannyi le.

A túraútvonal kiindulópontja a csikóváraljai turistaház előtti parkolóból indul, amit a Csobánkai leágazástól 3-400 méterre jobbra ágazó kis, vékony aszfaltos úton tudunk megközelíteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás