promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mallorcán tervezed a nyaralást? Oké, a cápák már ott vannak – nézd meg magad is!
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezúttal egy másfél méteres példány bukkant fel, nem veszélytelen arrafelé fürdőzni.

A Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigete a Földközi-tengerben található, az anyaországtól keletre. Ez a világ egyik legkedveltebb turistaparadicsoma, amely kellemes klímájának, gyönyörű strandjainak és vendégszerető lakóinak köszönheti népszerűségét.

Mallorca idegenforgalma az 1960-as években lendült fel, és ma már évente 12 millió kikapcsolódni vágyót fogad. A turistáknak azonban – úgy néz ki – veszélyes látványosságokkal is szembe kell nézniük, a napokban ugyanis egy óriási cápa tűnt fel a sziget környékén, a frászt hozva a fürdőzőkre.

Szögezzük le: a Baleár-szigetek környékén nem számítanak újdonságnak a vízi ragadozók, hiszen egyedül a Földközi-tengerben közel 50-féle cápafaj él. Az ember közelében azonban ritkán bukkannak fel, utoljára 1912-ben okoztak halálos kimenetelű támadást.

Az óriáscápa a nevéhez méltón akár a 10 méteres hosszúságot is elérheti, míg a törpe kutyacápa – döbbenetes módon – a tenyerünkben is elfér. A Mallorcán most látott példány nyilván a nagyobbak közé tartozik, így nem csoda, hogy a fürdőzők pánikolva menekültek ki a vízből.

Fotó: Profimedia

Az óriáscápát egy hajóról is megörökítették, a videó tanúsága szerint azonban a lény nyugodtan úszkált, nem volt harcias kedvében. Viszont meglehetősen közel merészkedett a parthoz, ezért a hatóságok egy darabig nem engedélyezték a lubickolást.

A kisebb, másfél méteres ragadozó aztán visszanavigált a távolibb, mélyebb vizekbe, és nem okozott különösebb gondot. Az uszonya felbukkanása azonban így is riadalmat keltett a gyanútlan turistákban, akik ismét megbizonyosodhattak róla, hogy a nyílt tengerben sohasem érezhetik magukat száz százalékos biztonságban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás