promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: az ALDI, a Lidl és a Tesco is nagy döntés előtt állhat, sokan támogatnák ezt a lépést
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szimbolikus döntés előtt állnak.

A Magyarország szomszédjában már 10 napja tartó orosz-ukrán háború kapcsán az események egy szimbolikus aspektusa is merőben fontossá vált az elmúlt napok során, rengeteg cég, vállalat és sztár is nyíltan kiállt Ukrajna mellett, sőt, még a brit királyi családból is megszólaltak az ügyben, pedig ez ilyen formában eddig nem volt szokás,

most azonban Meghan Markle és Harry herceg, valamint Katalin hercegné és Vilmos herceg is megosztották véleményüket az emberekkel.

A nemzetközi színtéren pedig a pártállás rengetegszer szimbolikus gesztusok formájában is megmutatkozik. A brit Mirror például most arról számolt be, hogy a szigetországban sok vásárló elkezdte a közösségi médiumokban ösztönözni a nagy boltláncokat és szupermarketeket, így például a Tescót, az ALDI-t vagy éppen a Lidl-t, hogy változtassák meg a náluk kapható kijevi csirkemell nevét.

Méghozzá az ukránosabb változatra. De hogy mit jelent ez pontosan?

A Sainsbury's amúgy ezt már korábban meglépte a "chicken kiev"-ből "chicken kyiv" lett. A magyarban is van különbség amúgy az ukrán főváros nevének leírásában/kiejtésében, az általában használt Kijev ugyanis az orosz kiejtést követi, az ukrán kiejtés szerint Kijiv a város neve.

Amúgy Nagy-Britanniában sok vendéglő is meglépte ezt, sőt, több helyen most került fel az étlapra a kijevi csirkemell.

És hogy milyen is ez a kijevi csirkemell?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás