promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mikor szükséges rehabilitációs segédeszközöket használni? Mikor érdemes masszázsra menni?
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mik azok a rehabilitációs segédeszközök? Miben nyújtanak segítséget? Mikor szükséges rehabilitációs segédeszközöket használni? Mikor kell masszázsra menni? Az alábbiakban minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

Mik a rehabilitációs segédeszközök? 

rehabilitációs segédeszközök alkalmasak a rehabilitációhoz, a testmozgáshoz, a masszázshoz és az önmasszázshoz. A rehabilitációs segédeszközök közé tartozik például a rezgő masszázspisztoly, amely a masszőrök számára is hasznos, de otthoni használatra is beszerezhető.

Szintén a segédeszközök közé tartozik a különféle méretekben kapható fitlabda, valamint a BackRoll masszázshenger, amely könnyű és masszív habból készül. A BlackRoll olyan henger, amely masszázshoz, önmasszázshoz és rehabilitációhoz egyaránt használható. A rehabilitációhoz és az erősítéshez edzési gumi is használható.

A balansz és fitnesz alátétek is hasznosak lehetnek, mivel rehabilitációhoz és különféle testedzésekhez egyaránt használhatóak.

Megfelelően tapadnak a padlóhoz, így nem kell az elcsúszástól tartani a gyakorlatok végzése közben. Ráadásul antibakteriális anyagból készülnek, amelynek köszönhetően nem szívják magukba a nedvességet, így nem tapadnak meg rajtuk a szennyeződések. Továbbá a tisztításuk is rendkívül egyszerű. Biztosítják a kényelmet, emellett tartósak, éveken át használhatóak . További népszerű rehabilitációs segédeszköz a masszázs sün, amely lényegében egy golyó, ami különböző méretű, tompa tüskékkel van ellátva. Tűszeleppel ellátott, így könnyen szabályozható benne a nyomás. A segítségével könnyedén átmozgathatóak a kéz izmai, valamint az ízületek. Kifejezetten jó a tenyér és az ujjak erősítésére, edzésére és rehabilitációjára.

A balansz masszázs sün félgömb alakú, kiválóan alkalmas talpmasszázshoz, valamint stabilizáló gyakorlatok végzéséhez.

Milyen pozitív egészségügyi hatásokat lehet elérni a rendszeres masszázzsal?

Mikor kell masszázsra menni? Ha az érzelmi és fizikai szükségletek azt kívánják. Leginkább akkor lehetséges megtapasztalni a masszázs jótékony egészségügyi hatásait, ha az rendszeres. Vagyis érdemes rendszeresen járni. Otthon is végezhető masszázs a rehabilitációs segédeszközök alkalmazásával, illetve néhány egyéb eszköz beszerzésével, azonban az igazi hatékony eredmény profi kezek között érhető el.

A profi masszázshoz a masszázsolajokon kívül masszázságyak és néha köpölyözők is kellenek.

Milyen pozitív egészségügyi hatásokat lehet elérni a rendszeres masszázzsal?

A masszázs segít a stressz csökkentésében, az idegrendszer nyugtatásában, a vérkeringés és a nyirokkeringés javításában, illetve a test fájdalmainak enyhítésében. Milyen időközönként érdemes masszázsra járni? Érdemes hetente, de legalább havonta egy alkalommal . Krónikus fájdalom esetén akár hetente kétszer is szükség lehet a terapeuta felkeresésére. A masszázs tökéletes kikapcsolódási és feltöltődési lehetőség. Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni a masszázs előtt. Például nem javasolt a masszázs előtt egy-két órával enni, különben kényelmetlenné válhat a hason fekvés és az emésztés miatt a szervezet nem tud teljes mértékben a regenerálódásra koncentrálni. Természetesen folyadékot bátran lehet fogyasztani a masszázs előtt.

Továbbá érdemes időben érkezni, mivel a sietség és az izgatottság miatt előfordulhat, hogy több időre lesz szüksége a szervezetnek a relaxációhoz. A masszázs előtt érdemes ellazítani a testet, mivel így könnyebb dolga lesz a masszőrnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás