promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Széll Tamás megmutatja, hogy készítsd el a tökéletes krumpli, vagy éppen lencsefőzeléket
Borítókép:  Lidl offical
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Felbukkan a sokak által utált sárgaborsófőzelék is, de ebből is ki lehet hozni a maximumot.

Folytatódik a Lidl főzőiskola, aminek az új részeiben a Michelin-csillagos Széll Tamás vezet be minket a főzelékkészítés rejtelmeibe. A főzelék igazán magyaros, de sokszor nem tudunk továbbgondolni a menzás verzión, és valljuk be őszintén, hogy a kifőzdékben sem úgy csinálják, ahogy nagymamánk tenné elénk.

A Lidl séfje három egyszerű főzeléket mutat be, de természetesen mindegyikben lesz egy kis csavar, amivel fel lehet őket dobni.

Először jöjjön a krumplifőzelék, amit valóban képtelenség elrontani. Fontos, hogy ne tegyünk bele semmilyen sűrítőanyagot, például lisztet, mert akkor plakátragasztó lesz a vége. Az extra az lesz az egészben, hogy pirított hagymával lesz tálalva.

Van egy főzelék, amit elég sokan utálnak, és ez bizony a sárgaborsó. Ezt ugyebár a zöldborsó hántolt, szárított és felezett magjából állítják elő. Na, ez tényleg nem a menzás verzió, mert Széll Tamás ázsiai ízeket visz bele. Kerül bele szezámolaj, szójaszósz, na meg cayenne bors is. Ezt tényleg érdemes akkor is kipróbálni, ha annyira nem rajongtok a sárgaborsóért.

Végül jön a klasszikus lencsefőzelék, aminek az a titka, hogy füstölt húsos alaplét kell hozzá készíteni. Ez lehet időigényes, de ha egyszer kipróbáltuk, akkor mindig így akarjuk majd enni. A videóból a tökéletes rántás technikáját is megtanulhatjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás