Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megszólalt a Mestercukrász versenyzője, miután kiesett a Döntő előtt

Megszólalt a Mestercukrász versenyzője, miután kiesett a Döntő előtt

Gasztro & Tourism

Megszólalt a Mestercukrász versenyzője, miután kiesett a Döntő előtt

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin 11:11

Vajda Luca az Instagram-oldalán beszélt a Döntő után.

Véget ért a Mestercukrász elődöntője, kialakult a döntős mezőny. A pénteki adás első feladata komoly próbatétel volt, hiszen a zsűri egy legalább 50 centi magas tortát várt a versenyzőktől. Ráadásul a tökéletes ízek mellett azon is gondolkodniuk kellett, milyen dekorációs elemekkel tudják minél magasabbra felépíteni a desszertet. Kornél teljesen kiborult azon, hogy nem sikerült megvalósítani az eredeti tervét, hiszen minden álma az, hogy bekerüljön a döntőbe. Szenvedett a színezéssel és a rizspapír-panelházak felhelyezésével is, ezért alig készült el a 3 emeletes tortajával.

Verus eredeti terve az volt, hogy egy vízesést imitáló tortát alkot, aminek a magasságát megtoldja egy hatalmas rizspapír-levelekből álló pálmafával is. Mivel jól osztotta be az idejét, és a krémjeivel sem volt gondja, sikerült is minden elképzelését megvalósítania. Luca nagyon be akarta bizonyítani a versenytársainak, hogy igenis tud annyit, ami a döntőig repíti, a séf tanácsát viszont nem fogadta meg, hogy drót helyett zöldre színezett rizspapírral díszítse a torta tetejére készített rizspapír-virágját.

Nina annyira kétségbeesett, hogy nem a tervei szerint alakulnak a dolgok és nem lesz készen időben, hogy elsírta magát. Mindenáron bizonyítani akart, de azt a tervét, hogy az utolsó órában már csak a dekorációval foglalkozzon, végül nem sikerült tartania.

A feladatot Verus nyerte, így övé lett a második feladat előnye és a hátráltatást is ő oszthatta ki. Ebben a fordulóban Juhos József ikonikus desszertjét, egy tavirózsát kellett elkészíteniük, segítségképpen a legtechnikásabb részt – a csokivirág létrehozását - Joci séf megmutatta a játékosoknak.

Verus könnyítésként 2x5 percre egy játékostársát maga mellé kérhette segítségül – ami azt is jelentette, hogy a választott – Nina – 10 perccel kevesebbet foglalkozhatott saját desszertjének elkészítésével. Verus az előnyét kíméletlenül kihasználta és mindkét alkalommal szándékosan a legrizikósabb pillanatban zavarta meg Ninát a munkában.

Kornél nagyon tartott a csokitemperálástól, mert ez a legnagyobb mumusa, de mivel az első pillanattól nyerni akar, mindenáron bizonyítani akart, hogy a döntőbe juthasson. Lucának a séf kérésére újra kellett kezdenie a linzertésztáját, és az epres-tejszínhabos krémje sem állt össze rendesen. Végül mindennel elkészült időben, de az egyik szirma idő előtt kidőlt a virágkehelyből. Nina a kapkodás miatt nem vágta át rendesen a szirmokat formázáskor, így aztán csak hatot tudott felragasztani a tavirózsájára.

A feladatot Kornél teljesítette a legjobban, aki ezzel bekerült a döntőbe. Másodikként Verus csatlakozott hozzá. A veszélyzónába került Nina és Luca közül a zsűri döntése alapján Nina lett a harmadik továbbjutó és Luca számára ért véget a verseny.

Luca az adás után az Instagram-oldalán írta le az érzéseit.

„Nagyon hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a versenynek! Olyan géniuszoktól tanulhattam mint @balazsenzsol és @juhijoci akik számomra A Cukrász Mesterek! köszönöm! Köszönöm a kedves szavakat @liptaiclaudia tündérkeresztanyánk. Óriás köszönet az összes RTL Klubban dolgozónak, akik életben tartottak minket, és összeraktak nap, mint nap, hogy jól mutassunk a képernyőn. Nagyon sokat dolgoztak a háttérben is értünk, ezért is hálásak vagyunk, azt hiszem ezt mindannyiunk nevében mondhatom. Köszönöm azt a rengeteg üzenetet és bíztatást amit kaptam tőletek! Nagyon sok erőt adott! Nem is gondoltam volna mennyi mindent adott nekem ez a verseny! Hálás vagyok! Ez egy életre szóló édes élmény marad örökre. És persze nagyon fogok szurkolni nektek! @sznopekverus_official , @meczkermelani , @menyhartkornel91 ! Szuperek vagytok srácok! Küzdjetek, hajtsatok! Nekem Ti vagytok a legjobbak! És mindenki süssön főzzön! A legjobb dolog a világon”

Borítókép: RTL Klub