promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emlékszel mi volt életed legdrágább itala? Megérte megvenni, meginni?
Borítókép:  Alan Copson / Robert Harding Heritage / robertharding via AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze benne van a pakliban az is, amikor egy olcsó kávét rendelünk, és hatalmas meglepetés ér minket, mert nagyon finom.

Az Utazómajom érdekes kérdést tett fel a Facebook oldalán, ami miatt mindenkinek mélyre kell ásnia az emlékezetében, és utazásokat felidézni. A kérdés így szólt:

„Hol és mennyiért ittad életed legdrágább és legolcsóbb kávéját, teáját, italát?”

Erről rögtön eszembe jutott egy mázlista pár, akik a New York-i Balthazar étteremben csak egy 18 dolláros bort rendeltek, de helyette 2 ezer dolláros italt hoztak ki nekik. Itt két rendelést összecserélték, mert a bor dekantálóba volt kitöltve. A fiatal párnak végül nem kellett kifizetnie a drága nedűt, mivel nem ők hibáztak.

A közösségi oldalon rengetegen idézték fel, hogy mi volt a legolcsóbb, vagy éppen a legdrágább italuk az életük során. Ezekből mutatunk nektek párat.

„Caprin. 2 dl Citromos víz a főtéren 18€”

„Amszterdam Schiphol 9€ volt 1 presszó, de minden cseppjét megérte! Legolcsóbb Róma, 0,99€, de ha kávéízű >>gyógyhatású<< készítményt nézünk a sarki késdobálóban 120 Ft-ért...”

„Váci utca, dohánybolt, redbull 900ft”

„New Yorkban volt jegyünk Brooklyn Nets kosarmeccsre és úgy terveztük hogy majd jól besörözünk a meccsen. Aha... 10-11 dollár egy sz.r kukoricás sor, egyet vettem, négy órán at korgyolgattam.”

„20eurós Heineken 0,3 palackos az Eiffel melletti kávézóban”

„Legdrágább: New York Café Budapest kb 10 eur (német kollégáim sem ittak drágábban sehol) Legolcsóbb (ár-érték arányban): Kruja, Albánia, 4*-os hotelben a szobában szervírozva, tökéletes, olasz minőségű cappuccino kb 170 ft.”

„A legdrágábbat sose felejtem el: Seychelle-szigetek, 0.33-as bubis ásványvíz, átszámolva kb 5000 ft."

„Este a vacsoránál az italt külön felszámolták, távozás elött a számlát a férjem az aláírásával igazolta. Megittam kb az ásványvíz háromnegyedét, elmentem a mosdóba, ezalatt a férjem intézte az aláírást, visszajöttem, mondtam mehetünk. Parancsolóan rámnézett, azt mondta addig sehova amíg meg nem iszom a maradék ásványvizet. Értetlenül néztem, gondoltam na, ez jól indul.. (ott házasodtunk össze). Felhörpintettem a maradékot, utána mondta mennyibe került.. nem volt több kérdésem. Ennyiért egy kortyot sem hagyhatok ott.”

Nos, nektek mi volt életetek legdrágább, vagy legolcsóbb kávéja, vagy itala?

Hol és mennyiért ittad életed legdrágább és legolcsóbb kávéját, teáját, italát?

Közzétette: Utazómajom – 2021. március 7., vasárnap
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás