promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az igazi Atlantisz: napjainkban halak uszkálnak az egykori világváros utcáin – videó
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

130 láb mélyen egy tó alján csodálatos várost találtak, 600 éve jelentős politikai és gazdasági központ volt a település.

Az Oroszlánváros névre keresztelt kínai várost még 1959-ben árasztották el vízzel, amikor a Kommunista Párt eldöntötte, hogy felépíti az ország első vízerőművét a Hszinancsiang folyón, csupán egyetlen bökkenő volt,

ott volt egy hatalmas város.

Amely Zhejiang régió egyik gazdasági központja volt, jelentős kereskedelemmel és kulturális élettel. Az elárasztott város amúgy ma is úgy néz ki a víz alatt, mintha hozzá sem értek volna, a díszes házak, faragványok mind-mind megtekinthetők.

Néhány év alatt közel 300 ezer ember számára kellett új lakást találnia Pekingnek, hogy a monumentális tervet végrehajtsa. A nagy akció nem ment zökkenőmentesen, de végül sikerrel jártak, és a közel kétezer éves várost a tó mélyére küldték. Mindezt a felbecsülhetetlen építészeti kincseivel, a kínai történelem egy dicső korszakának emlékeivel.

A turizmus most is pörög, rendszeresen szerveznek búvártúrákat a tó mélyére, évente milliók keresik fel az elfeledett várost.

(via Canyouactually)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás