Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása Thaiföld ősi fővárosába – galéria

Zsolt utazása Thaiföld ősi fővárosába – galéria

Gasztro & Tourism

TK - 2020.02.05. 19:01

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt Thaiföld egyik ősi városát kereste fel.

Utazási tanácsadónk megérkezett Bangkokba, de most nem Thaiföld fővárosára kiváncsi, hanem az ország északi részére.

„Thaiföld egyik UNESCO Világörökségi értéknek számító látnivalója a régi főváros: Ajutthaja. Az 1350-ben alapított városnak, Sziám egykori fővárosának az 1700-as évekre már több mint 1 000 000 lakosa volt, így az akkori világ legnagyobb városai között tartották számon. Egykori gazdagságára ékes bizonyíték a rengeteg díszes templom és sztúpa (a buddhista építészet egyik jellegzetes alakja – a szerk.).

Wat Yai Chai Mongkhon: U-thong király 1357-ben építette fel a Srí Lankából visszatért szerzetesek otthonául. Ami később a legfelső pátriárka székhelyévé vált, és szinte valamennyi ayutthayai király felkereste tanácsokért a vezetőt.

Ezen a területen található a város legnagyobb sztúpaja is, amelyet Naresuran király győzelmét megörökítendő építettek az utódok. Ez volt Ajutthaja egyik legfontosabb temploma, ahol a Buddha ereklyéket tartották. A leírások szerint a 14. században épült a templom. A fő torony (prang) még évszázadokkal ezelőtt összeomlott, később restaurálták, de 1991-ben ismét összeomlott. Napjainkban már csak az alapok láthatóak, viszont ebből is kiszámolható, hogy a város egyik legmagasabb tornya volt itt.

A templom nevezetességét ma már az a Buddha fej adja, amit körbenőttek a fagyökerek”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Öt éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Vissza a főoldalra.
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság