promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása és a Kecak tűztánc, avagy a „majmok kántálós tánca” – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt jelenleg Balin piheni ki 2019 fáradalmait.

Utazási tanácsadónk előző írásában bemutatta azt a szállodát, amely csak felnőtt vendégeket fogad.

„A galéria elején pár fotón meg tudom mutatni, hogy jelen pillanatban mennyire klassz helyen dolgozom, ahol együtt van a reggelizés, ami egy gasztronómia csoda és a reggeli csobbanás a hűs vízben, ami egy álom.

A következő adag fotókon pedig Bali hagyományos tánca elevenedik meg: a Kecak tűztánc, más néven a »majmok kántálós tánca«, melyet 1930 körül alkottak meg, s amely tánc, előadás mára már nemzetközileg is ismert, mint Bali egyik legjellemzőbb tánca. Míg a legtöbb balinéz táncot a gamelán zenekar kíséri, addig a Kecak táncban semmilyen zenei háttér nincs, hanem csak egy férfi kórus (40-70 tag), akiknek ritmikus kántálása, és a pattógó stílusban, különböző hangtónusban ismételt »Keh-chack« hangja adja az előadás fő különlegességét és a »zenei« aláfestését. A Kecak tánc alatt előadott történetek mindig a hindu Ramayana eposz egyes meséit dolgozzák fel, mely eposzból egyébként Bali szinte összes művészeti és kulturális ága táplálkozik.

A Kecak a Ramayana eposz egy rövidített változatát mutatja be a táncosokkal, akik eljátsszák a főbb karaktereket, mint Rama, Shinta, Ravana, Lakshmana, Hanuman és Sugriva. A történet általában mindig onnan kezdődik, amikor Rama herceg bemegy az erdőbe Shinta-val, a feleségével és Lakshmana-val, a bátyjával.

A galéria utolsó részében pedig azok a fényképek kaptak helyet, amelyeket akkor készítettem, amikor vacsoráztam a csodálatos balinéz naplementében”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás