Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása és a Kecak tűztánc, avagy a „majmok kántálós tánca” – galéria

Zsolt utazása és a Kecak tűztánc, avagy a „majmok kántálós tánca” – galéria

Gasztro & Tourism

TK - 2019.12.23. 17:11

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt jelenleg Balin piheni ki 2019 fáradalmait.

Utazási tanácsadónk előző írásában bemutatta azt a szállodát, amely csak felnőtt vendégeket fogad.

„A galéria elején pár fotón meg tudom mutatni, hogy jelen pillanatban mennyire klassz helyen dolgozom, ahol együtt van a reggelizés, ami egy gasztronómia csoda és a reggeli csobbanás a hűs vízben, ami egy álom.

A következő adag fotókon pedig Bali hagyományos tánca elevenedik meg: a Kecak tűztánc, más néven a »majmok kántálós tánca«, melyet 1930 körül alkottak meg, s amely tánc, előadás mára már nemzetközileg is ismert, mint Bali egyik legjellemzőbb tánca. Míg a legtöbb balinéz táncot a gamelán zenekar kíséri, addig a Kecak táncban semmilyen zenei háttér nincs, hanem csak egy férfi kórus (40-70 tag), akiknek ritmikus kántálása, és a pattógó stílusban, különböző hangtónusban ismételt »Keh-chack« hangja adja az előadás fő különlegességét és a »zenei« aláfestését. A Kecak tánc alatt előadott történetek mindig a hindu Ramayana eposz egyes meséit dolgozzák fel, mely eposzból egyébként Bali szinte összes művészeti és kulturális ága táplálkozik.

A Kecak a Ramayana eposz egy rövidített változatát mutatja be a táncosokkal, akik eljátsszák a főbb karaktereket, mint Rama, Shinta, Ravana, Lakshmana, Hanuman és Sugriva. A történet általában mindig onnan kezdődik, amikor Rama herceg bemegy az erdőbe Shinta-val, a feleségével és Lakshmana-val, a bátyjával.

A galéria utolsó részében pedig azok a fényképek kaptak helyet, amelyeket akkor készítettem, amikor vacsoráztam a csodálatos balinéz naplementében”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Vissza a főoldalra.
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság