promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási elismerés: a világ egyik legjobb utazási célpontja lett egy magyar program
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A National Geographic magazin kiválasztotta a 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpontot, amelyek közé bekerült a magyar Országos Kéktúra is.

A túra a világ legismertebb tudományos ismerettejesztő lapjában olyan utazási célpontokkal került egy listára, mint például a Kalahári-sivatag, a Maldív-szigetek vagy éppen Tasmánia – a hírt a Magyar Természetjáró Szövetség tudatta a távirati irodával. A toplista elérhető a National Geographic oldalán is. A lista egy szakmai zsűri javaslatai alapján állt össze, amelyben 17 ország világjárói képviseltették magukat.

Ha valaki esetleg nem tudná: a Kéktúra nemcsak Magyarország, de a világ első hosszútávú turistaútja, amely 1167 km hosszan szeli át az országot. 1938-ban Szent István halálának évfordulójakor jelölték ki az utat dr. Cholnoky Jenő – a Magyar Turista Egyesület elnöke – kezdeményezésére.

A túra útvonala hosszabb leírásokkal, magyar, angol, szlovák és német nyelven is elérhető a Természetjáró.hu oldalon, de letölthető applikációban is, amelyet ráadásul offline üzemmódban is tudunk használni. Aki pedig virtuálisan is bebarangolná a Kéktúra útvonalát, ajánljuk figyelmébe az Index videósorozatát, a Kék menet-et, amely 28 részben összefoglalva vezet át minket a legszebb magyar tájakon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás