promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Száguldó drónok szállnak be a vízi mentésbe a Balatonon
Borítókép:  Tavaly több mint 3600-szor volt szükség a vízimentőkre a Balatonon (AFP/Turcsi Gábor)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A trióból Alpha és Bravo, két felderítő, normál és hőkamerával dolgozik, este is remekül lát. Charlie a szállító: magától felfújódó mentőeszközt dob le a segítségre szorulóknak. Ők hárman a Balaton vízimentő-drónjai. 

Egyelőre a tesztüzemnél tartunk, de a megoldás briliánsnak tűnik, és ha beválik, akkor a jöhet munka élesben. Alpha, Bravo és Charlie névre hallgat az a három drón, amely a vízimentést segíti a Balatonon, felderítéssel és mentőeszköz szállításával, ami a gyorsaság szempontjából életbevégóan fontos lehet.

A trióból Alpha és Bravo, két felderítő, normál és hőkamerával dolgozik,

este is jól látnak, és arra is alkalmasak, hogy rajtuk keresztül a vízimentők életmentő utasításokat adjanak azoknak, akik bent rekedtek a mély vízben. Charlie a szállító: magától felfújódó mentőeszközt dob le a segítségre szorulóknak. Ők hárman az egész tavat le tudják fedni,

hiszen a közepéig is berepülhetnek, 70 kilométer/órás sebességre képesek. 

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata elnöke a távirati iroda összeállítása alapján úgy nyilatkozott, a Balaton a legbiztonságosabb európai tó, és a drónoknak köszönhetően az is maradhat.

2018-ban több mint 3600 alkalommal volt szükség a vízimentőkre a magyar tengeren, vagyis van mit csinálni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás