promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Keletiből a déli tengerpartra: indulnak a vonatok az Adriára
Borítókép:  Az Adria vonattal is könnyen elérhető (AFP/Juilen Garcia)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Emberbarát az időpont a kánikulában, amikor az Adria expresszvonat napi rendszerességgel útnak indul a tengerpart felé. A héten már fel lehet szállni az első menetrend szerint járatra, és átszállni sem muszáj. 

A nyár annyira itt van, hogy a hőségriadó mellett elkezdi sugározni az örömeit is. Ilyen a Balaton 20 fokosnál melegebb (és egyelőre 28 foknál hűvösebb) változata, és ilyen az Adria csábítása, amely

az autópályák mellett vasúttal is könnyen elérhető. 

Június 14-én pénteken 18:55-kor indul az idei első SEA←YOU Adria expresszvonat a Keleti pályaudvarról, és naponta szállítja az utasokat egészen szeptember 6-ig.

A pontos időpont minden nap ugyanaz, a végállomás pedig Split, régi nevén Spalato.

Egy héttel később, vagyis június 21-től már a szintén naponta közlekedő Istria expresszvonattal is el lehet jutni a legmagyarabb tengerhez (már persze a Balaton után). Az utasoknak nem kell átszállniuk, de aki akar, annak erre is van lehetősége Zadar (Zára) és Sibenik (Szebeniko) felé, amelyek szintén népszerű üdülőhelyek.

Oda is, vissza is éjszaka jár az Adria expressz,

mégpedig ülő-, fekvőhelyes és hálókocsikkal. Kerékpár is szállítható rajtuk; a MÁV-csoport honlapjáról minden részlet kiderül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás