promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért kellett Budapesten lelocsolni az első repülőt Sanghajból?
Borítókép:  A Sanghajból érkező repülő fölött a vízsugarak kaput formáltak (Facebook/Shanghai Airlines)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megjelentek a mandarinul beszélő segítők Ferihegyen, hiszen megjött az első közvetlen járat Sanghajból, a Shanghai Airlines révén Budapestre. A vízsugaras locsolásnak pedig immár nagy hagyományai vannak, és nem is a repüléshez kötődik a kezdet.  

Pénteken, kora reggel 6 óra előtt utazástörténeti pillanat szemtanúi lehettek Ferihegyen: megjött Budapestre a Shanghai Airlines első járata a Sanghaj-Putungi repülőtérről. Mostantól heti három járat lesz a két város között, ez viszont 

az első alkalom, hogy közvetlenül megoldható az utazás közöttük. 

A kínai utasokat mandarinul beszélő segítők szolgálják ki, és bevezették a Kínában elterjedt online fizetési módokat is a kedvükért.

De miért köszöntötte vízugár az első járatot? 

A Budapest Airport honlapja alapján anno az óceánjáró hajókat köszöntöttek vagy búcsúztattak így, amikor először elhagyták vagy elérték a kikötőt. Salt Lake City-ben 

1920-ban már a Delta Airlines nyugdíjba vonuló pilótái előtt tisztelegtek a különös szokással. 

A hagyomány szerint a két vízsugár középen a repülőgép felett találkozik, ezért kapu alatt gurul át a repülő. Az oka lehet egy új légitársaság első gépe, egy új repülőgép első útja, egy útvonal megnyitása vagy lezárása, pilóta nyugdíjba volnulása. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás