promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiknek kellett egy ekkora szobor egy paradicsomról?
Borítókép:  A paradicsom szobra a város határában (Wikipedia)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szegénység és szárazság volt az úr Spanyolország egyik belső tartományában, legalábbis a korábbi híradások szerint. Paradicsomi állapotok uralkodnak most. 

Akár Magyarországon is készülhetett volna a fenti szobor és fotó, legalábbis a magyar föld által termett fenséges paradicsom alapján, persze helyenként változik a minőség. Más kérdés, hogy a magyar ízlés (mármint művészet terén) mennyire díjazna egy ilyen alkotást.

Lehet, hogy inkább csak megtűrné. 

A spanyolországi Extremadura tartományban található Miajadas lakói maguk kérték fel Miguel Ángel Martin Gallardo malagai szobrászművészt a paradicsomszoborra, pontosabban arra, hogy valamit hozzon össze oda nekik.

Ebből egy tizenkét méteres póznán, egy öt és fél méter átmérőjű paradicsom lett az autópálya mentén. 

Mint a Dining Guide beszámol róla: Miajadasban évente rendeznek fesztivált kóstolókkal, szakmai programokkal, hagyományos receptek alapján készült paradicsomos ételekkel. Errefelé a legízletesebb, és a legjobb minőségű a paradicsom, a kisváros közvetlen határáig húzódnak a hatalmas termőterületek.

Mivel a feldolgozott árut nagyobb haszonnal lehet értékesíteni,

paradicsomlevet, sűrítményt, aszalt paradicsomot is készítenek, a kisváros él és virul egy olyan tartományban, amelyről néhány évtizede még a szegénység és a szárazság miatt hallottunk. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás