promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A globális felmelegedéssel a csokitól is elköszönünk – örüljünk?
Borítókép:  A kakaócserjével a csokinak is vége lehet a globális felmelegedés miatt (forrás: Ne keressetek).
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csak kevés helyen él meg a kakaócserje, és már ott se nagyon, vagyis a csokinak a globális felmelegedés miatt vége. Most ettől egészségesebbek leszünk? 

Arról azért lehet vitakozni, hogy a csoki átok vagy áldás az emberiségen, hiszen bizonyosan egészségesebbek lennénk, ha kevesebb csokoládét ennénk, legalábbis abban a formájában, ahogy a legtöbben fogyasztjuk. Ugyanakkor a táplálkozás szakértőinek ajánlására

legalább 65-70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládéból bátran ehetünk

naponta néhány kockát, mert azzal jót teszünk magunknak. 

És akkor még nem beszéltünk a fenséges és csodálatos kakaóról, amely mégicsak szerves része az ünnepeinknek, de hétköznap is feldobhat reggeleket, estéket. Persze, ha így megy tovább, ez is múlt idő lesz.  

A globális felmelegedés miatt az előttünk álló három évtizedben a kakaócserjék nagy eséllyel eltűnnek – olvasható a Magyar Konyha Online cikkében. Erre a jelenségre hívták fel a figyelmet az amerikai illetőségű Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal tudósai, és figyelmeztettek:

a kakaócserjék 2050-re végleg kipusztulhatnak.

A kakaócserjék nagyon érzékeny növények a portál szerint. Csak az Egyenlítőtől 20-20 szélességi fokra északi és déli irányban élnek meg. Fejlődésükhöz esőerdőszerű feltételekre van szükség: nitrogénben gazdag termőföldre, viszonylag egyenletes hőmérsékletre,

magas páratartalomra, bőséges csapadékra és szélvédettségre.

A kakaócserje éppen ezért különösen sebezhető a hőmérséklet változásaival, vagyis a globális felmelegedéssel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás