Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Legalább 3000-en teszik próbára magukat a Mátrában

Gasztro & Tourism

Promotions - 2019.04.12. 10:01

Az előzetes regisztrációs adatok szerint április 13-án, szombaton legalább háromezer résztvevője lesz a Hanák Kolos Emléktúrának a Mátrában. Az egykori neves jogászra, a Mátra Egylet alapítójára emlékeznek ezzel a közös találkozóval.

Évről évre nőtt a túrára jelentkezők száma, a tavalyin már 2600-an vettek részt a turizmus.com cikke szerint. Az ország különböző részeiből érkező turisták négy távon indulnak.

A leghosszabb, 55 kilométeres úton részt vevők Sirokból, a Kőkútpusztai Közösségi Ház elől rajtolnak. Ez lesz a Mátrabérc-túra.

A Kékestetőről startolók 36 kilométert tesznek meg a célig. A Galyatetőről – a Galya Turistacentrumtól – indulók úgynevezett Muzsla túráján 26 kilométer lesz a táv. A negyedik egy belépő szintű teljesítménytúra, az úgynevezett Koncsúr-kör lesz, amely 14 kilométer hosszúságban Szurdokpüspökiből indul és oda is érkezik vissza. A szakemberek ezt a Mátrabérc-túra legkisebb „testvérének” nevezték el, és felnőtteknek, fiataloknak egyaránt ajánlják.

Mindenki számára közös a cél: Hanák Kolos egykori szülőfaluja, a Nógrád megyei Szurdokpüspöki.

Térképes útvonalleírást, a távok teljesítése közben pedig többször, valamint a Szurdokpüspöki célállomáson is frissítőt italt és kalóriapótlást biztosítanak a résztvevőknek a nevezési díjért cserébe. Azok a turisták, akik a szintidőn belül érkeznek a célba, kitűzőt és oklevelet, a szintidőn túl teljesítők pedig emléklapot kapnak. A túrázókat autóbuszok kísérik, hogy az esetleg megsérülő vagy kimerülő embereket a célhoz szállítsák. Nevezés a helyszíneken. 

Borítókép: A Siroki vár (Csámborgó – WordPress.com)

Vissza a főoldalra.
Műtősköpenyben, papucsban gyűjtöttek tonnányi műanyagot a gleccseren