promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legkisebb mozdony lesz a főszereplője a bükki kisvonatozásnak
Borítókép:  Jakóts Ádám
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Miskolcról Mahócára tartó szerelvény ott és akkor áll meg, ahol az utasok szeretnék. A normál menetidőhöz képest sokszoros idő alatt ér majd el a célállomására, hiszen a Bükkben szebbnél szebb helyeken tartanak fotómegállásokat.

Március 23-én szombaton különleges fotósvonatozásra várják a kisvasutak és a vasútfotózás szerelmeseit Miskolc és Mahóca között. Mint az Északerdő honlapján olvasható, a program főszereplője a LÁEV egyedi mozdonya,

az igen ritkán látható B-26-os lesz, amely egyben a legkisebb mozdony büszke cím birtokosa.

A kötetlen programot a vasútfotósoknak ajánlják, akik ismerik és betartják a vasútfotós programok íratlan szabályait. A különvonatos utazás során a szerelvény a normál menetidőhöz képest sokszoros idő alatt ér majd el célállomására, hiszen útja során a vonal szebbnél szebb pontjain tartanak fotómegállásokat. 

Ezek helyét és számát a helyszínen fogják meghatározni, a résztvevői igények maximális figyelembe vételével. A fotósmenet reggel 9:30-kor indul majd Miskolc-Dorottya utca állomásról és legkésőbb sötétedéskor visszatér. A köztes időben – főként a szárnyvonalon –

menetrendi kötöttségek nélkül közlekedik majd.

Az előzetes tervek alapján két szerelvényből áll majd: a B-26-os mozdonyból és az általa vontatott személy/teherkocsi(k)ból, valamint egy C-50-es mozdonyból és az általa vontatott kocsikból. A résztvevők számára előreláthatólag egy nyitott, Diamand típusú személykocsi áll majd rendelkezésre, ezért azt kérik, hogy akik ide foglalnak helyet, azok meleg ruhát is hozzanak magukkal.

További részletek az Északerdő honlapján

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás