promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bezár a világ legnagyobb Nutella gyára
Borítókép:  paris-normandie.fr
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bezár a Viller-Ecallesben található Nutella-gyár, mely a cég legnagyobb telephelye volt, napi 600 ezer üveg krémet állítottak elő. Ez a világtermelés negyede. Az ellenőrök minőségi problémákba ütköztek, hogy milyenekbe, azt egyelőre nem tudni.

Minőségbeli okokra hivatkozva bezár a világ legnagyobb Nutella-gyár. Az észak-franciaországi Viller-Ecallesben található üzem kapuira azután került lakat, hogy a minőségellenőrök alapos vizsgálatot végeztek, írja az Euronews. Az ellenőrzés jelenleg is tart, így még nem készült végleges jelentés a bezárás konkrét okairól.

A gyárban naponta hatszázezer üveg Nutella készült, ez a teljes világtermelés negyede. Az olasz Ferrero cég, mely készíti Nutellát, az AFP-vel azt közölte, a korábban legyártott mennyiség nem kerül a kukába, a szállítást megoldják, s továbbra is kapható lesz a termékük.

Óriási érvágás lenne a Ferrerónak, ha megszűnne a Nutella gyártása, ugyanis az elmúlt évtizedekben megduplázták az eladást. A Nutella a vállalat zászlóshajója, melynek franciaországi értékesítését némiképp visszavetette egy friss jogi passzus, mely a kiskereskedelemben megpróbálja erőteljesen támogatni a helyi termelőket a nagyvállalatok termékeivel szemben.

A Nutella világnapjáról ebben a cikkben emlékeztünk meg február elején.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás