Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy jó levest a szilveszteri másnapra?

Egy jó levest a szilveszteri másnapra?

Gasztro & Tourism

Egy jó levest a szilveszteri másnapra?

Gasztro & Tourism

Promotions - 2018.12.28. 20:31
A szilveszter sosem könnyű, olyan kötelező piálások kerülnek elő, mint még soha. Csínján az alkohollal, annyit igyunk, amennyit a fejünk bír. Akárhogy is van, másnap fontos a megfelelő folyadékpótlás, és ennek a legjobb megoldása egy tökéletes leves.

Most kettőt is mutatunk, amihez jobb már most beszerezni a hozzávalóit. Sőt, érdemes elkészíteni ezeket már 31-én délelőtt, hogy utána már csak jól felmelegítve lapátolni kelljen befelé. A bátrabbak bevállalhatják őket frissen elkészíteni elsején, de bevallom őszintén, nekem az sosem szokott menni. Hiába ott vannak a hozzávalók, tudjátok mi lesz belőle? Zacskós leves, az elkészítés meg marad másodika estére. Nem menő, ne kockáztassatok!

Az első egy nagyon király korhelyleves, ami már önmagában tele van minden földi jóval, de a Zé féle recept még húsgolyót is tesz bele. Szalonna, kolbász, káposzta, húsgolyó, ha ettől nem telítődik a gyomor, akkor tényleg semmitől.


Akármennyire csábító ez a korhelyleves, nálunk a második választás fog elkészülni. Na, mi is lehetne más, mint a vasárnapok sztárja, a tyúkhúsleves. Erre szerintem mindenkinek van anyukájától receptje, mint nekem is, de aki nem a titkos fiókból rántja elő, annak itt van a fogás a kedvenc séfemtől, Széll Tamástól. Szokás szerint egy-két csavart is belevisz, szóval tökéletes választás, ha nincs klasszikus elkészítési módunk.