promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hat ok arra, hogy miért jó novemberben utazni
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hosszas késéssel, de csak beköszöntött a november, így aztán nekünk is el kellett halasztanunk ezt a témát. Pedig naptárilag, ugye, már három hete tart a november, meteorológiailag viszont csak néhány napja.

Ha körbekérdeznénk az embereket arról, melyik a legutálatosabb hónap, a legtöbben alighanem ezt, a tizenegyediket jelölnénk meg – legalábbis önmagunkból kiindulva. Sötétség van, hideg és eső, ha pedig esik hó, hamar elolvad. Más kérdés, hogy ekkor kezdődik a báli szezon, de gyakran az az érzésünk, nem lehet ilyenkor sehová menni.

Pedig nagyon is lehet. Íme néhány ok arra, miért jó ilyenkor útra kelni:
  1. A hideg és az eső tényleg rossz párosítás, ezzel nehéz vitatkozni, amikor viszont nem esik (vagy csak kicsit), egészen egyedi hangulatban figyelhetjük a tájainkat, városainkat, falvainkat. Ilyenkor csöndes minden, olyannak láthatjuk, hallhatjuk őket, mint csak nagyon kevesen.
  1. Mivel nagyon nincs turistaszezon, az árak is lent vannak. Persze a szálláshelyek egy része ilyenkor zárva tart, mert felújít vagy pihen a személyzet (vagy mert egyszerűen nem éri meg nyitva tartani), de mindenhol megtalálhatjuk a nekünk valót ilyenkor is.
  1. A lombhullásnak köszönhetően az utak egy része panorámaúttá válik: kitárul a táj, a fák között sokkal messzebbre látunk. Ez különösen a legszebb hegyvidéki útjainkra, élükön az Egert Miskolccal összekötő, a Bükk oldalábanban végigfutó – Felsőtárkányon és Lillafüreden áthaladó – műúttal. Kanyargós és ilyenkor még csúszós is, úgyhogy csak lassan! Inkább álljunk meg többször a táj kedvéért!
  1. Ha itthon tényleg olyan pokoli idő köszönt ránk, hogy legszívesebben ki sem mozdulunk, akkor még mindig mehetünk melegebb éghajlatra. Ilyenkor van az embernek a legnagyobb szüksége a napra, a melegre, a feltöltődésre.
  1. További alternatíva itthon, ocsmány időben a wellness, sőt! Ilyenkor esik a legjobban az embernek a melegvíz, ha a napot sem láthatja.
  1. Ha most „nyaralunk”, az adventi, karácsony előtti időszakra töltődhetünk fel. És milyen más úgy kezdeni a készülődést, sütést, főzést, be- és ajándékvásárlást, hogy nem kimerültek, hanem kipihentek vagyunk…
(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás