Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Stresszmentes övezet: csak egy ugrás a Kopaszi-gát

Stresszmentes övezet: csak egy ugrás a Kopaszi-gát

Gasztro & Tourism

Promotions - 2018.06.02. 18:15
A Dunába nyúló parkosított gát garantáltan stresszmentes övezet. Ám egyetlen kritikus pontja a megközelíthetősége. Autóval egyszerű a dolgunk: egy, több száz férőhelyes parkolóban tehetjük le a kocsit, ám a BKV-val érkezőknek egy végeláthatatlannak tűnő építési terület mellett kell végigsétálniuk, miután az 1-es villamos Infopark megállójában leszálltak. Sajnos tábla sem mutatja az utat. Mindenesetre ne szegje senki kedvét a hosszú séta, mindenért kárpótol a Kopaszi. Vagy közelítse meg vízen, a D11-es jelzésű hajóval.

A gát Lágymányosi-öböl felőli oldalán a Duna állóvízzé szelídül és csobbanásra csábít. Van azonban egy rossz hírünk: fürdeni tilos. Hasonlóképpen így van ez a gát másik oldalán, igaz itt a Duna sodrása is jóval erősebb.

A kora délutáni órákban még alig-alig lézeng valaki a sétányon, többnyire kismamák tolják babakocsijukat. Van itt kisebb játszótér és egy minden igényt kielégítő fából készült játszóház is. Késő délután azonban, miután a munkának vége, már alig találni egy szabad és árnyékos helyet a frissen nyírt pázsiton.

IMG 20180531 142806 1

Nem sokkal a naplemente előtt pokrócokkal és levetett cipőkkel telik meg a park, hiszen nincs is annál jobb, mint leheveredni a világoszöld fűben és bámulni a Dunát, vagy egy jót csevegni a haverokkal egy sör mellett, vagy nézni a kacsákat, ahogy a folyó vízén landolnak.

Ha megéheznénk, egy karnyújtásnyira biztosan találunk egy jó kis éttermet, amiből nincs hiány a gáton.

És végül a kutyások jó, ha tudják: a gát nem kutyabarát, házi kedvencünk sajnos nem tarthat velünk, ha a Kopaszira indulunk. (KÁ)

Borítókép: KA

Legolvasottabb hírek

Vissza a főoldalra.
Woody Allen most megint sokakat felbosszanthatott
Woody Allen most megint sokakat felbosszanthatott