promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin puccstól tart, ezért le fog mondani – már gyakorolhatjuk az utóda nevét
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök hamarosan távozhat, egyre több a sugdolózás körülötte.

Az orosz-ukrán háború némileg váratlan módon aláásta Putyin elnök nemzetközi és otthoni tekintélyét is. Bár a Kremlből nehezen szivárognak ki hírek, az országvezető környékén biztosan nincs minden rendben, és még ebben az évben alighanem óriási változások várhatók a politikai hatalomban.

A Jerusalem Post például arról cikkezik, hogy Putyin rettentő módon tart egy ellene irányuló puccstól, ezért még 2023-ban nyugalomba fog vonulni. A lap szerint inkább ezt választja, minthogy dicstelen módon megbuktassák, ami akár az életébe is kerülhet.

„Az elnök megnevezi a választott örökösét idén, ahelyett, hogy megkockáztatná a leléptetését”

– jelentette ki a brit Daily Mail újságnak egy meg nem nevezett orosz forrás, és lényegében a spanyol Marca is hasonlóan informálódott. Az elnököt állítólag az riasztotta meg a legjobban, hogy immár az eddigi fő szövetségesének számító Jevgenyij Prigozsin (becenevén: a Séf), a Wagner-zsoldoscsapat szellemi atyja is ellene fordulni látszik.

Az év legelején egy brit katonai szakértő már azt állította, hogy az orosz elnöknek két hónapon belül „forradalommal” kell szembenéznie, ha nem változik az ukrajnai helyzet. Feltehetőleg ennek megelőzésére szolgálna, hogy önként távozna a hatalomból – de azért „irányított” módon, egy alkalmas utód kijelölésével.

És akkor jöjjenek a nevek, amit Abbas Gallyamov, Putyin egykori beszédírója is megerősített. Biztató, hogy véleménye szerint az új elnök egy józanul gondolkodó technokrata lesz, aki Ukrajnával békekötésre, a nyugattal pedig jó viszonyra törekszik majd. Ilyen lehet Sergey Sobyanin moszkvai polgármester, Mikhail Mishustin miniszterelnök, illetve Dmitry Kozak, aki jelenleg az orosz elnöki hivatal helyettes vezetője. Szokjuk, gyakoroljuk az új neveket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás