promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij megjósolta Putyin következő lépését, döntő fordulatot vehet az orosz-ukrán háború
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengetegen találgatják, szakértők és laikusok egyaránt, hogy mit hozhat a tél az orosz-ukrán háború tekintetében. Az egyes felek vezetői ritkán rántják le a leplet saját szándékukról, de az ellenségük terveiről előszeretettel nyilatkoznak. 

A kora reggeli hírek arról számoltak be, hogy könnyű sérüléseket szenvedett Madridban az ukrán nagykövetségen egy biztonsági őr, aki felnyitott egy levélbombát. Ennek következtében Ukrajna külügyminisztere elrendelte, hogy haladéktalanul erősítsék meg a külföldi nagykövetéségek védelmét és biztonságát. 

Az orosz hadierők Ukrajna északi részén próbálkoztak előrenyomulással a napokban. Tüzet nyitottak Herszonra is, amely központi várost az utóbbi hetekben foglaltak vissza az ukránok. Miközben az Egyesült Királyság újabb szankciókra készül Oroszország ellen, újra felröppentek a hírek egy esetleges nukleáris háborúval kapcsolatban. 

Az orosz hírszerzés feje, Sergei Naryshkin a CIA igazgatójával egyeztetett, azonban a hírek szerint nem esett szó nukleáris kérdésekről, sőt magáról a háborúról sem. A zaporizzsjai atomerőmű továbbra is oroszok kezén van, miután a hétvégén az ukrán állami atomenergetikai vállalat vezetője arra utalt, hogy egyes jelek szerint az orosz erők készülnek elhagyni a létesítményt. Amennyiben sérülés éri az atomerőművet, súlyos nukleáris katasztrófának nézhetünk elébe. 

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke úgy fogalmazott, hogy nem hiszi, hogy Putyin nukleáris háborúra adná a fejét.

Szerinte kulcsfontosságú, hogy mindkét fél elkerülje az ilyen jellegű összetűzést, és úgy nyilatkozott, hogy az orosz elnök is így vélekedik. Ha valóban így lesz, az nem csupán Európa, de az egész világ számára is megnyugtató hírként szolgálhat. A tél egyébként döntő fordulatokat is hozhat a háborúban, hiszen a hírek szerint az orosz katonák morálja vészesen csökken, és a meleg öltözékekből is hiányt szenvednek, a környék pedig nem éppen az enyhe telekről híres.

Zelenszkij a G20-as csúcstalálkozón tett megrendítő beszédét alább tudod megtekinteni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás