promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin fontos döntést hozott, ezzel akár még a háborút is megnyerheti
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök elfogadott egy olyan törvényjavaslatot, ami súlyos következményekkel járhat.

Hiába szenved szinte egész Európa az orosz-ukrán háború következményei és gazdasági hatásai miatt, sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy kevés az esély a békére, mivel a jelek szerint egyik fél sem eléggé nyitott erre. Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin kifejezetten aggasztó nyilatkozatot tett a minap, ugyanis kiderült, hogy Oroszország kész tovább folytatni a harcot még a fagyos tél beköszöntével is:

Putyin rengeteg orosz katonát küldött a háborúba, az ukránok által közölt adatok alapján pedig hihetetlenül sokan meghaltak közülük az utóbbi hónapokban. Ennek egyebek között az az oka, hogy a nagy mozgósítás után állítólag felkészületlenül, sok esetben szinte használhatatlan eszközökkel küldték a frontra az új katonákat – és könnyen lehet, hogy most újra ez a terve az oroszoknak.

Most kiderült, hogy Putyin egy olyan törvényjavaslatot fogadott el, ami lehetővé teszi, hogy még több ember kerüljön besorozásra, ugyanis a rendelet értelmében akár a kettős állampolgárokat is besorozhatják az orosz hadseregbe, illetve azokra is ez a sors várhat, akik állandó letelepedési engedéllyel rendelkeznek Oroszországban, vagy nincs semmilyen állampolgárságuk.

2020-as adatok szerint nagyjából 543 ezer olyan ember van, akik az orosz mellett egy másik állampolgársággal is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy rengeteg új katonát szerezhet így magának Oroszország hadsereg – ez pedig hosszú távon akár el is döntheti a háborút, így ez egy fontos, és egyben aggasztó stratégiai lépésnek számít Putyin részéről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás