promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin új szövetségessel gazdagodik? Egetrengető károkat okozott Oroszország
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Herszon városából visszavonult Oroszország, ezután pedig sokan elkönyvelték a háború végét. Ez azonban egyelőre még nincs terítéken. Az oroszok bosszút álltak a térségben, Putyin pedig új szövetségesek után nézelődik. Nézzük, mi történt az orosz-ukrán háború 264. napján.

Arról már tegnap is lehetett hallani, hogy mielőtt visszavonulót fújt Putyin Herszon térségéből, még jó alaposan szétrombolta azt. Zelenszkij, Ukrajna elnöke nyilatkozta, hogy kritikus mennyiségű infrastruktúrát puszítottak el az orosz haderők. Kárt tettek a kommunikációs egységekben, a vízellátásban, a fűtési rendszerben és az energiahálózatban is. Herszon főpolgármestere humanitárius vészhelyzetnek nevezte a város állapotát, miközben több, mint 2000 aknát és drótakadályt semmisítettek meg.

A herszoni stratégiai győzelem azonban kétségtelenül óriási eredmény, amelyet minden ukrán nagy izgalommal ünnepelt a napokban. Zelenszkij úgy fogalmazott, hogy szép lassan visszatérhet a város megszokott vérkeringése, és helyreállítják a rendet a területen. Nyomozók már eddig is több, mint 400 háborús bűnt róttak fel Putyinnak, az ukrán elnök szerint ismét bővülhet a lista, hiszen civil holttesteket találtak a városban.

Moszkva a figyelmét a donyecki ütközetek felé fordította ezután, az ukrán elnök úgy fogalmazott, hogy az orosz támadások száma nem csökkent, és olyan intenzív a harc a térségben, mint korábban. 

„Az ellenállásunk és a bátorságunk töretlen. Nem engedjük át őket a védelmi vonalunkon”

- fogalmazott Zelenszkij. 

Miközben az USA és a világ tovább sürgeti a béketárgyalásokat, Putyin szövetségesek után nézelődött. Irán elnöke, Ebrahim Raiszi került legutóbb a képbe, miután lezajlott egy telefonhívás a két vezető között, amelynek során kölcsönös politikai, kereskedelmi és gazdasági kooperációt szorgalmaztak. 

Végül Ukrajna ismét megvádolta Oroszországot a klímaváltozás tetézésével, valamint környezeti és humanitárius katasztrófák okozásával, hiszen a fosszilis tüzelőanyagok az egyik legjelentősebb katalizátorai az orosz offenzívának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás