promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kanye West nem mindennapi poszttal tért vissza a Twitterre
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jöttem, láttam, győztem?

Október végén végül sikerült elérnie Elon Musknak a tervét, és 44 milliárd dollárért - ami 17988 milliárd forintnak felel meg -, megvásárolta az említett vállalatot. Lehetetlennek tűnő feladatnak tűnt, egy örökös harcnak a két fél között már hónapok óta, de úgy látszik, mindig van az a pénz, amin minden eladható és megvehető. A világ leggazdagabb embere nem tétlenkedik: először ment be tulajdonosként a céghez, és már azonnal ki is rúgott pár embert, majd utána egyszerűen kiírta a Twitter oldalára:

 [[kep2]]

Vagyis „a madár elszabadul." Humora azért mindig volt, valljuk be.

De előtte Musk bement a vállalat irodájába és olyan felsőbb hatalmon ülő embereket rúgott ki, mint a Twitter vezérigazgató posztját betöltő Parag Agrawalt, a pénzügyi igazgatót Ned Segalt, a vállalat politikai vezetőjét Vijaya Gaddet, a jogtanácsos Sean Edgettet és az ügyfélkapcsolati vezetőt Sarah Personette-t - utóbbi hölgy volt az, aki előtte való nap még nagyban kifejezte boldogságát az új tulajdonos személye miatt. Hogy is van a mondás? Sose igyál előre a medvebőrére, mert sosem tudhatod, hogy a másiknak mik az üzleti tervei? A mondat második felét csak én írtam hozzá, hogy még aktuálisabb legyen.

Az Insider alapján megírta a 24.hu, hogy természetesen nem került hirtelen veszélybe e személyek anyagi helyzete, mivel eléggé szép végkielégítést kaptak:

„Agrawal 38,7 millió dollár (16 milliárd forint), Segal 25,4 millió dollár (10,5 milliárd forint), Gadde 12,5 millió dollár (5 milliárd forint), Personette pedig 11,2 millió dollár (4,6 milliárd forint) juttatásban részesült”

Az, hogy kik kerülnek e pozíciók helyére, még nincs hír, de a leendő tulajdonos nem lassít, hiszen két kirúgás között arra is volt ideje, hogy a Twitter által - is - kitiltott Kanye Westet visszahozza a közösségi médiába.

A mostanában kicsit megborult rapper a minap, november 3-án posztolt először a Twitteren, pedig már hónap végén visszakapta az oldalát. Talán így köszönte meg Musknak, hogy visszatette őt, vagy csak így szerette volna kimutatni a hűségét neki, ki tudja. Mindenesetre csak egy fotót rakott ki, amin Kyrie Irving, az NBA kosarasa látható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás