promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kanye West száraz november helyett önmegtartóztató hónapot tart
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindent önmagunkért.

Kanye West mentális egészsége eddig sem volt stabil, de hónapok óta ez az állapot csak még sötétebb és döcögősebb lett. Már lassan minden héten van valami olyen lépése a rappernek, amitől a sajtó azonnal hangos lesz: kezdődött ez a Twitteres és több interjújában hangosan hirdetett antiszemitizmus megnyilvánulásaival, aminek hatására a platform is felfüggesztette a profilját és rengeteg márka szüntette meg vele az együttmüködést. Afroamerikai származása ellenére kedvenc viselt pólója - szarkasztikus értelemben - az lett, amin a „White lives matter" felírat diszeleg. Több híresség is hangot adott annak, hogy szerintük a rapper most túl messzire ment a zsidóellenes szövegeivel és nézeteivel, és azt is elmondták, hogy miért is ment túl messzire. Azóta persze már Musk megvette a Twittert, és első dolgai között szerepelt, hogy Kanyet visszategye az online térbe, de attól még az a bosszús és érthetetlen légkör körbeveszi Ye-t.

Viszont az ellentétes és támadó légkör nem csak kívülről, hanem nagy valószínűséggel belülről is emészti őt. Még Kim Kardashiannal volt együtt, amikor nyíltan beszéltek a rapper bipoláris zavaráról: őszintén felvállalva, hogy igen, ezzel él együtt és igen, néha épp ezért nehéz elviselni a sikeres zenészt.

A Twittere való visszatérése után az első posztja egy NBL-es kosárlabdázó fotója volt, a következő kiírása viszont egy fogadalom: kicsit tágabban értelmezi a rapper a száraz Novembert.

„30 napig nem szexelek,
nem iszom alkoholt,
nem nézek pornófilmet és nem fogok beszélni sem,"

- olvashatóak a legfontosabb pontok, amiket láthatólag megígér, viszont kitér arra, hogy a némasági fogadalom ellenére, a Twitteren továbbra is ki fogja nyílvánitani a véleményét: bármiről is legyen szó. S bár a fogadalmat november 3-án tette ki, tehát alig 24 órája, azóta már rendesen nekifeszült a témának és egymásután oszt meg mindenfélét. Többek között nyomatékosan kijelenti az egyik friss posztjánál:

„Aminek mostanra igen nyilvánvalónak kéne lennie, hogy úgy neveltek: bármi is történjen, bármi is legyen a következménye, de legyek elég bátor kiállni az igazamért. Így még egyszer elmondom, mentálisan félrediagnosztizáltak, és majdnem elhittem, hogy jól viselkedő és kezelhetőbb hírességé kell válnom."

Egy másik posztjában viszont azt írja, hogy nem lehetsz antiszemita, ha tudod, hogy szemita vagy. Majd arról beszél, hogy az emberek hajlamosak egymás ellen menni, ha valami nem éppen úgy alakul, ahogy ők azt vagy a Társadalom elvárná. Minden mostani bejegyzésébe beleszővi Istent, a hálát, az igazságot és az #őszintebeszédet.

De vajon a fogadalmát mennyire fogja betartani, és mivel fog előrukkolni Decemberben a hírhedt, de jelenleg inkább botrányos rapper?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás