promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Miniszterelnökség súlyos bejelentést tett, novembertől minden megváltozik az ügyintézések terén
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az energiaválság továbbra is "szedi az áldozatait", változik az okmányirodák és a kormányablakok nyitvatartási ideje. 

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a kisebb okmányirodák és kormányablakok egy részét bezárják az energiaválság miatt. Ettől függetlenül minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart majd, hogy fogadja az ügyintézőket. Érdemes lesz tehát időben intézni a személyi igazolványokat, útleveleket és egyéb dokumentumokat, hiszen megnövekedhet a várakozási és az ügyintézési idő is. Az még egyelőre kérdéses, hogy mekkora terhelésnövekedésre, ügyszámbővülésre lehet számítani.

A bezárás tervezett ideje november 2. és március 17. között történik majd.

Az ugytudjuk.hu csapott le arra, hogy a Hollán Ernő utcai kormányablak már be is zárt a fűtési szezonra hivatkozva, de egyre több városi és megyei lap számol be hasonló történésekről, bejelentésekről.

A Miniszterelnökség indoklását szó szerint idézzük:

"A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás."

Az érintett hivatalok dolgozóinak egyébként nem mondanak fel, hanem más hivatalokban és szervezeti egységekben látnak el feladatokat a fenti időtartam alatt. Azzal indokolták még a bezárásokat, hogy az őszi-téli időszakban jellemzően amúgy is alacsonyabb az ügyfélforgalom, és a kb. 280 kormányablak elegendően ki tudja majd szolgálni az ország igényeit. Több lap is megkereste a Miniszeterelnökséget további kérdésekkel az üggyel kapcsolatban, azonban egyelőre még nem érkezett válasz.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás