promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„K*rva idegbeteg vagyok” - Varga Viktor alaposan felhúzta magát a Párharcban
Borítókép:  TV2 (screenshot/Párharc)
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindig vannak olyanok, akik erkölcscsőszként definiálják saját magukat egy valóságshowban.

Még szeptember végén ByeAlex mondta el a hivatalos Facebook oldalán a véleményét az akkor még futó Nyerő Párosról, hogy nem érti, miért kell azonnal szövetkezni és úgy csinálni, mintha valami vérremenő dologért harcolnának egymás ellen a celebek. A későbbiek folyamán természetesen abban a műsorban is szóbakerült az erkölcs, a valódiság, az őszinteség és a kétszínűség: ez valami folyamatos küzdelem az emberek között, főleg ha a nap 0-24 órájában össze vagyunk zárva többedmagunkkal együtt. Ha folyamatosan zakatolnak a fejünk mellett az emberek szavai, miközben teljesen másképpen cselekednek, vagy ha folyamatosan az lebeg a saját szemünk előtt, hogy végtére is ez egy játék és senkiben sem lehet bízni, de mi van akkor, ha bennük mégis bízom? Akkor előbb vagy utóbb, akarva és akaratlanul is egymásnak feszülnek a showban résztvevő személyek.

A Nyerő Párosnak vége, a Párharc a másik csatornán azonban még mindig megy, és itt is vannak önjelölt erkölcsös guruk, akik magukra vették ezt a szerepet. Ki hitte volna, hogy egyébként azok lesznek a mintapéldányok, akik a valóéletben sportemberek, nem igaz?

A legutóbbi adásban Monoki Lehelék nekitámadtak Varga Viktoréknak, és többek között azt is kifejtették, hogy azt hitték Viktornak is számít a moralitás, de eddig nem úgy jön le, mintha tényleg így lenne. Lehelék nem értik, hogy miért kell egymásnak feszülni és kipécizni mindig egy-egy párt: nem lehetne-e, hogy a pályán fair play módjára harcolunk, utána pedig egyenesség van?

„K*rva idegbeteg vagyok”

- kezdte Viktor a társaság másik felének, avagy a még szövetségeseinek, amiben G.w.M és Kulcsár Edina is ott van. Az említett celebpáros rögvest megkérdezte, hogy na miért, mi történt, s bár az elején mintha az énekes hezitált volna, hogy elmondja a történteket, mégis kifakadt:

„Nekem kell megmagyarázni olyan dolgokat, ami magától értetődő, ha eljössz egy játékba. Nem értik a játék lényegét. Lehelék azt hiszik, hogy a versenypályán vannak, és csak a versenyben történő dolgok működnek. És aztán, tudod, még engem kezdtek ki, hogy morálisan én meg a Lili, mi vagyunk azok, akik nem játszunk fair play-t. Számukra csak az a fair play, hogy a versenypályán A-ból B-be célt érnek”

G.w.M-ék a riportszobában e beszélgetés után elmondták, hogy mennyire egyetértenek Viktorékkal, hiszen a játékban az egyik legegyenesebb párnak őket tartják. Mondjuk szerintem az életben is ugyanilyen őszinte Varga Viktor, hiszen ki más mondaná a másik szemébe, hogy „amúgy igen, még mindig úgy gondolom, hogy sz*r az a dal, amit csináltál, és ezért nem fogok bocsánatot kérni"?

Visszatérve az erkölcs és nem erkölcs részhez: amióta léteznek ilyen celeb-játékok, azóta folyamatosan vannak olyan versenyzők, akik e mellett kampányolnak, akik 160 százalékos moralitásban szeretnének végigmenni a versenyenen, mert úgy tartják, hogy máskülönben nem tudnak majd tükörbe nézni. Aztán kivétel nélkül minden egyes ilyen versenyző eljut arra a pontra, amikor a legjobban el kezd taktikázni a játék közepénél, illetve a vége felé. Vagy akkor esik le az álarc, hogy amúgy egész eddig próbálták megjátszani és visszafogni magukat, hiszen csak nézi őket egy fél Magyarország, vagy csakazértisból indítanak harcot a többieknek.

A lényeg a lényeg, hogy még nem volt olyan páros, aki az elejétől a végéig úgy jutott el, hogy nem mondott rosszat a másikra, hogy nem próbált meg kipécizni valakit vagy éppen szövetségeket találni. A moralitás nem csak az őszintességgel egyenlő.

Mindenesetre elég érdekes visszanézni Varga Viktor kifakadását, és a két különböző csapat reakcióit. Az ilyen celeb-játékokban nem is maguk a műsor szerkesztői által kitalált feladatok a legnagyobb feladatok, hanem az olyan nagy fogalmak kezelése és játékba helyezése, mint moralitás, bizalom, kitartás, egyenesség, versenyszellem, érzelem és értelem. Mennyire tudsz önmagad lenni úgy, hogy játszol is, de mégsem hazudtolod meg saját magad? Mennyire tudod az elveidet elengedni, és kicsit szembemenni velük?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás