promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin tudja, hogyan kell bulizni – hihetetlen, milyen szülinapi ajándékot küldött a barátjának
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök közben hadiállapotot rendelt el Ukrajnában.

Továbbra sem csitul a háború Oroszország és Ukrajna között, ami 2022. február vége óta tart. Moszkva valamint Kijev utoljára március végén ült le egymással nyíltan beszélni Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek, a harcok pedig csak élesedtek.

Oroszország szerdára virradó éjszaka rakétákkal bombázott egy energetikai létesítményt. Az ukrán főváros továbbra is robbanásoktól hangos, a légvédelmi rendszer azonban rengeteg támadást vissza tud verni.

A Világgazdaság friss hírben számolt be róla, hogy Putyin hadiállapotot hirdetett, de csak Ukrajnában, szóval ez a megszállt területeket érinti. Herszon megye az orosz megszállók által kinevezett vezetője azt mondta, elkezdték a civilek evakuálását, mivel közelednek az ukrán csapatok a városok felé.

Putyin tehát a donyecki, a luhanszki, a zaporizzsjai és a herszoni régióban az orosz erőket még szélesebb jogkörökkel ruházza fel. Oroszország vezetője arról is rendelkezett, hogy korlátozzák a be- és kiutazást Oroszország Ukrajnával szomszédos régióiban.

A jelenlegi helyzetben Putyinnak nem túl sok barátja maradt Európában, de Silvio Berlusconi köztük van. Az egykori olasz miniszterelnök egy kiszivárgott hangfelvételen beszél arról, hogy az orosz elnök milyen remek ajándékot küldött neki a 86. születésnapjára.

„Újra kapcsolatba kerültem Vlagyimir Putyin elnökkel. Húsz üveg vodkát és egy nagyon édes levelet kaptam tőle a születésnapomra”

- idézte a szabadeuropa.hu Berlusconit.

A volt olasz kormányfő egy hasonlóan kedves levéllel válaszolt, és ő is küldött húsz üveg minőségi Lambruscót, ami egy olasz vörös habzóbor. Úgy néz ki Putyin és Berlusconi is tudja, hogyan kell bulizni, és nem maradhat el a vodka, valamint a bor.

Berlusconi anno úgy jellemezte Putyint, mintha az öccse lenne. Most jelenleg tagadja, hogy ismét kapcsolatba lépett volna az elnökkel, és azt hangoztatja, hogy a felvételen csak egy régi sztorit elevenített fel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás