promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világmegrendítő vallomást tett Drew Barrymore - hová tűnt a szex az életéből?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyik egykori Charlie angyala szerint végre felnőtt.

A szex az egy örök és vitathatatlan kérdés az emberek között. Van, akinek nagyon is számít, hogy milyen a szexuális együttlét és ha az adott partnerrel nem működnek jól az ágyban, akkor képes azonnal szakítani vele. Ha a szex ennyire fontos egy adott egyén részére, az azt is eredményezheti, hogy önmagában nem bízik annyira, hogy magát adva jusson közelebb a másik emberhez. A testi közelség mindig egyszerűbb és mindig könnyebb, mint a valódi mélységen alapuló megismerés. A testhez nem kötelező a szív vagy az ész, még az sem kell, hogy önazonossak legyünk: gondoljunk csak az éjszakai életre, az egyéjszakás kalandokra. Hajlamosak vagyunk azonnal, gondolkodás nélkül beleugorni, mert úgy vagyunk vele, hogy miért is ne, hiszen egyszer élünk. Csak aztán a végén kiderül, hogy nem hiába éltünk így: hogy a folytonos szex menekülés valami elől, amit még nem dolgoztunk fel. Vannak, akik abban nevelkedtek, azt látták és tanulták meg, akár a társadalomtól is, hogy a szex az egyenlő a szerelemmel. Vannak, akiknek a szex hatalmi játszma, és amíg náluk van a gyeplő mindenféle érzelem nélkül, addig nem kell a csalódástól tartaniuk. Arról nem is beszélve, hogy mennyire jó érzés nőként érezni az erőt és azt, hogy bármit megtehetnél az alattad fekvő férfival szemben, nem igaz? Vannak, akik az önbizalmat keresik abban, hogy minden másnap ágyba bújnak valakivel, mert csak ilyenkor érzik, hogy érnek is valamit.

A szexhez úgy állunk hozzá, ahogy saját magunkhoz állunk.

Az egykori Charlie angyalaiból az egyik angyal, Drew Barrymore a minap írt a blogján egy bejegyzést, amit azon nyomban felkapott a világháló. A People magazin is lehozta azt a cenzúrátlan őszinteséget, amit egyébként világéletében megszokhattunk a színésznőtől. Az egész egy önreflekció volt a saját szeptemberi interjújára, amiben az volt a téma, hogy a 2016-os Silence film miatt a főszereplő, Andrew Garfield hat hónapig cölibátust erőltetett magára, mire Drew erre azt mondta, hogy hat hónap igazán nem tűnik hosszú időnek, és miért állítja be a színész úgy, mintha ez lenne a világ legnehezebb dolga.

Erre aztán az emberek, hol személyesen, hol pedig a kommentszekcióban, azonnal kitalálták, hogy Drew azért mond ilyeneket, mert utálja a szexet és meg van keseredve. Vagy csak kétszínű.

A színésznő és talkshow műsorvezető erre fel írta meg a „kinyilatkozását" a blogjára, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. A színész esetével kezdte az írását, miszerint nem akart támadó lenni, hiszen ő maga is szereti Andrew-t és érti, hogy ez számára éppen akkor a lehető legnagyobb kihívás volt, és neki, mármint Drewnak is volt egykor egy ilyen időszaka, amikor hat hónap az hihetetlen soknak tűnt, de jelenleg már a másik oldalon tartozkodik.

„Már nem tudok és nem is akarok beállni egy időgépbe, hogy megváltoztassam a múltamat. Egész életemben a szerelem és szex közti különbséget kerestem, és most kezdek ráébredni, - hála a terapeutámnak is -, hogy a szex nem szerelem,"

- olvashatóak a sorok a 48 éves színésznőtől, miközben a válása utáni állapotára is kitér,

„A válás után bekerültem egy letargiába, és nem csak azért, mert két gyermekkel maradtam egyedül, hanem mert olyan vagyok, mint mindenki: ha egyszer igent mondasz az oltárnál, akkor azt azért teszed, mert azt gondolod, megtaláltad azt a személyt, akivel már le szeretnéd élni a hátralevő életedet. Ott akkor önkéntelenül csúsztam bele egy cölibátus helyzetbe, mert azt éreztem, hogy eljött az idő, hogy nem csak magammal, de a lányaimmal és az összes nővel legyek a világon: elfogadtatni magukat, megtanítani a gyerekeimnek, hogy hogyan lehetünk szenvedélyesek és védelmezőek egyszerre, de közben igen is megérdemeljük a tisztes bánásmódot és a szeretetet,"

- de az önelfogadás témáját nem hagyta ennyiben, és tovább folytatta.

„Amikor megszülettek a lányaim, akkor velük együtt a poharamba beköltözött az önszeretet is. És a válás utáni időszakban ezzel próbáltam törődni, hiszen bevallom, én is az voltam, aki egész életében azt kereste, hogy ne a bombasztikus és felpörgött bulizós csaj legyen, hanem a nyugodt nő,"

- úgy tartja, hogy most megtalálta. Így nyomatékosította Drew a bejegyzésében, hogy nem utálja a szexet és nem zárja ki, hogy a jövőben lesz majd újra egy kapcsolata, de az elmúlt időszakban ráébredt, hogy mennyire más az intimitás, a szex jelentősége annál, amit ő régen hitt, vagy amit a társadalom mutat róla. És hogy nem ítéli el azokat, akik kilépnek egy kapcsolatból és rögvest egy másik kapcsolatban találják magukat: nem, hiszen nekik erre van szükségük.

„Fel kell ismerni a határainkat: azt, hogy igenis mennyire tiszteled saját magadat egy adott helyzetben. Hogy mennyire engeded meg magadnak, hogy a másik úgy bánjon veled, ahogy bánik, vagy hogy te hogyan bánsz egyáltalán saját magaddal. Vannak időszakok, amikor a szexet tekinted a szeretet legnagyobb kifejezésének, és háttérbe szorítod magát a szeretetet. De a szerelem és a szex egyszerűen nem ugyanaz,"

- írja le, és annyira érződik az összes sorából, hogy jól van. Hogy a prioritás önmaga és a gyerekei és az a törekvése, hogy megmutassa a nőknek, hogy nem kell háttérbe szorítaniuk magukat csak azért, hogy férfinak érezhessék magukat egy többségében férfiak általi hatalmi világban. S az, hogy nem habzsolod már a szexuális élvezeteket, nem azt jelenti, hogy frigid vagy, vagy utálod, hanem azt jelenti, hogy már tiszteled magadat annyira, hogy pontosan tudod mire és kire van szükséged.

És ha ehhez 6 év cölibátus kell valakinek, mint például Drew Barrymorenak, akkor hat év kell: kinek van joga ítéletet mondani mások felett? Különben is, nem az lenne a lényeg, hogy mindenki szeresse azt a lényt, azt a testet, akiben éppen lakozik a lelke?

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás