promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkijt akarják elkapni az oroszok? Váratlan fordulat készül az ukrajnai háborúban
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A támadók ismét északon kezdtek el mozgolódni.

Az oroszok pár naposra tervezték az Ukrajna elleni inváziót, amely azonban hónapok óta tartó véres összecsapássá eszkalálódott. Az utóbbi hetekben a hazájukat védő ukránok lépéselőnybe kerültek, ám a Krími híd elleni támadás az oroszokat is felpiszkálta.

Úgy tűnik, hogy a harcok a Fekete-tenger mellékéről, a Donbaszból most ismét északabbra tolódnak át, Putyin elnök újra Kijev lakosságát akarja megtörni. Természetesen továbbra is fontos cél maradt Zelenszkij elnök és a kormány megbuktatása, esetleg fogságba ejtése, amit a főváros támadásával szintén el lehetne érni.

A legfrissebb hírek szerint az oroszok 9000 katonát csoportosítanak át Fehéroroszországba, amely a harcok kirobbanása óta megingathatatlan szövetségesük. Elképzelhető, hogy hamarosan orosz-belorusz vegyes egységek fognak Kijev ellen indulni, amely mintegy 150 kilométerre helyezkedik el a fehérorosz határtól.

Ukrajna szövetségesei máris egy újabb szárazföldi támadástól tartanak, ezért elkezdték kiüríteni a kijevi képviseleteiket. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ugyanakkor máris jelezte, hogy mi egyelőre fenntartjuk a nagykövetségünk működését.

A hírek szerint az oroszok néhány belorusz Szu-25-ös harci gépet is felszerelnek nukleáris rakétákkal, ezáltal még jobban kiterjesztik az atomcsapással való fenyegetőzésüket, ami fontos ütőkártyájuk a nyugat sakkban tartására.

Putyin elvileg védelmi műveletnek nevezi a mostani csapatmozgásokat, de szakértők szerint inkább arra törekszik, hogy Fehéroroszországot is belerántsa a háborúba. Az egyetlen probléma, hogy a beloruszok hadserege legfeljebb 50 ezer főt tesz ki, és nem számítanak hatékony katonai erőnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás