promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nukleáris bombázókat csoportosítottak az oroszok a NATO szomszédságába, már kézzel tapintható a feszültség
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A támadók alighanem két hétig erőt gyűjtenek egy újabb offenzívához.

Kényes szakaszához érkezett az orosz-ukrán háború, hiszen a támadók – úgy tűnik – rendezték soraikat, és alighanem a tél beállta előtt még egy nagyobb csapást terveznek végrehajtani. Az orosz hadsereg harci morálja ugyanakkor nincs a topon, és az önbizalmukat a nyugati fegyverekkel eredményesen küzdő ukránok sikerei is eredményesen rombolják.

Ilyen körülmények közt nem csoda, hogy Putyin elnök egy szájból fúj hideget és meleget. Nemrég kijelentette, hogy egyáltalán nem bánja az invázió megindítását, ugyanakkor látszanak olyan halvány jelek, hogy már legszívesebben kihátrálna ebből a jelentős arcvesztéssel járó háborúból.

Az orosz vezető elhintette azt is, hogy véleménye szerint nincs szükség újabb masszív csapásra, ezek szerint a Krími híd megrongálását már megbosszultnak tartja. Feltehetőleg a békésebb hangnem annak is szól, hogy bizonyos források szerint a támadók kezdenek kifogyni a fegyverekből, a rakétáiknak már a kétharmadát felhasználták. Putyin azt persze nem felejtette el most sem nyomatékosítani, hogy ha a NATO csapatai közvetlen összetűzésbe keverednek Oroszországgal, az „globális katasztrófához” fog vezetni.

Az elnök tervei szerint a részleges mozgósítás két héten belül befejeződik, vagyis utána várható egy újabb orosz offenzíva. Ezt készítheti elő az is, hogy jelentős egységeket próbálnak az Ukrajnától északra lévő, barátinak számító Belaruszban összevonni.

Szintén a készülődésre utal, hogy az oroszok – a műholdképek tanúsága alapján – jelentős számú stratégiai nukleáris bombázót csoportosítottak a finn és norvég határukhoz közeli légi bázisra. Augusztus közepén még egy sem volt ott, most azonban már 11 repülőgépük is bevetésre vár. Ezek a fejlemények is azt a szakértői várakozást támasztják alá, hogy a harcok a tél folyamán is dúlnak majd északkeleti szomszédunkban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás