promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tesco gazdaságos koronázásra készülhet III. Károly, meghökkentő részletek szivárogtak ki
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Össze sem lehet majd hasonlítani a ceremóniát II. Erzsébetével.

Úgy tűnik, egy hanyatló brit monarchia élére került III. Károly szeptemberben, amelynek problémáit eddig II. Erzsébet szeretettel és tisztelettel övezett személye nagyrészt eltakarta. Az új uralkodónak azonban komoly problémákkal kell szembenéznie.

Nemcsak a Nemzetközösség tagjai, az egykori gyarmatok „lázadoznak”, egyre többen inkább a függetlenségre, elszakadásra szavazva, de úgy néz ki, hogy az anyaországban is folyamatosan csökken a királyi ház támogatóinak száma.

Sokan értelmetlennek és pazarlónak tartják már ezt a berendezkedési formát, különösen most, a gazdasági nehézségek idején. Károlynak tehát kerülnie kell az olyan manővereket, amelyekkel a közvéleményt még inkább maguk ellen hangolja, és emiatt már tett is néhány takarékossági bejelentést.

Úgy néz ki, hogy ennek esik áldozatául a koronázási ceremóniája is, amelyre feltehetőleg jövő nyáron kerül sor. Ez alighanem Tesco gazdaságos kiszerelésű lesz, jelentősen karcsúsított, alig több mint 1 órás a szokásos 4-gyel szemben, ha hinni lehet a kiszivárgott információknak. A vendéglistát 8000-ről 2000-re szűkítették, de egy „öreg” királyhoz (Károly már 74 éves lesz) talán nem is illik a nagy felhajtás.

Néhány puccos részletet elhagynak majd, és az öltözködésre vonatkozó dresszkódon is alighanem lazítanak. A bársonnyal bevont székeket (ilyenek készültek Erzsébet 1953-as koronázására) hagyományos ülőalkalmatosságokkal helyettesítik – valóban felesleges a népet rongyrázással ingerelni.

Károly a ceremóniával azt kívánja hangsúlyozni, hogy mostantól egy modernebb, áramvonalasabb monarchiát láthatnak az alattvalók. Persze a pompa egy része is megmarad, hiszen a világ közvéleményét nem lehet olcsó megoldásokkal lenyűgözni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás