promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet ezért élt ilyen sokáig? Ezek voltak a királynő kedvenc alkoholos italai
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sok kutatás kimutatta, hogy az alkohol jótékony hatással is lehet a szervezetre, ha nem mértéktelenül fogyasztjuk.

II. Erzsébet királynő nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában hunyt el múlt hét csütörtökön. Így nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban, ahol kicsit megállt az élet. Az ősi törvények előírásainak megfelelően formálisan is az Egyesült Királyság uralkodójává nyilvánították szombaton III. Károly királyt.

A királynő koporsóját hétfőn felravatalozták az edinburgh-i St. Giles székesegyházban. A ravatal csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható a nap 23 órájában. II. Erzsébetet jövő hét hétfőn a királyi család legnagyobb és legősibb angliai rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsor kastélyában helyezik végső nyugalomra.

Ilyenkor természetesen jóval többen kíváncsiak arra, hogy milyen életet is élt a királynő. Például most rengetegen kezdték el nézni A Korona című szériát a Netflixen.

Tengernyi dolgot lehetne kiragadni II. Erzsébet életéből, de mi most az italozási szokásait nézzük meg. Annyi biztos, hogy a királynő nem vetette meg az alkoholt, amit persze csak kulturáltan fogyasztott.

Az egyik kedvence volt a gin és dubonnet-likőr keverék, amit minden ebéd előtt fogyasztott, közben pedig jó minőségű borokat ivott. A listán ott van még a száraz martini, valamint a pezsgő, amiből szívesen kortyolgatott lefekvés előtt.

Anno a Well and fit magazin szépen összefoglalta, hogy a szeszes italnak lehet jótékony hatása is, ha mértékkel fogyasztunk belőle. A kutatások szerint az alkohol megemeli a rák és a daganatok kockázatát, az viszont újdonság, hogy tulajdonképpen jót tesz a szívnek.

A lap kiemeli, hogy a vörösbor a legegészségesebb, amit ugyebár II. Erzsébet mindig szívesen kortyolgatott az ebéd mellé.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás