promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erzsébet királynő megjelent az égen a halála után, egészen zavarba ejtő a jelenség
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az uralkodónő 96 évesen hunyt el, a fél világ gyászolja.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egész Nagy-Britanniát megrázta II. Erzsébet királynő halála. A sajtó folyamatosan emlékeztet arra, hogy alig van olyan személy a szigetországban és a tágabb értelemben vett birodalomban, aki még tapasztalatokkal rendelkezik az uralkodónő előtti időszakról.

A 96 évesen elhunyt királynő 1952-ben került trónra, és az évtizedek során az ország egységének, stabilitásának szimbólumává vált. Fiának, a III. Károly néven uralkodó örökösnek ezt az űrt valószínűleg lehetetlen lesz betöltenie.

A britek egyre-másra küldik részvétnyilvánításaikat a közösségi médián keresztül, és néhány esetben egészen meghökkentő üzenetekkel találkozhatunk. Egy Leanne Bethell nevű hölgy például döbbenetes fotót tett ki a Facebook-oldalára.

„Hazafelé tartottunk éppen, amikor Lacey, a 11 éves lányom hirtelen kiabálni kezdett: Ó, Istenem! Aztán rámutatott arra a képre, amit a felhők rajzoltak az égre”

– idézte fel a hölgy a történteket, és valóban, ennél meghökkentőbb „jelenést” még aligha láthattunk. A felhők egyértelműen Erzsébet fejét formázzák, a füle mögé göndörödő haj, a széles, kissé félrebillentett kalap, és a rajta lévő tollbokréta alighanem sokak számára lehet ismerős, még nagy képzelőerő sem kell hozzá.

Leanne Bethell az A4169-es úton fotózta le a „csodát”, egyébként ez Anglia nyugati részén, Birminghamtől nem messze található, vagyis a királynő élete szempontjából nem különösebben jelentős helyen. Viszont nem sokkal azután jelent meg a felhő az égen, hogy Erzsébet halálhírét helyi idő szerint délután fél 7-kor nyilvánosságra hozták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás