promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan dolgot lépett Putyin, aminek senki sem fog örülni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Így nem lesz könnyen vége a háborúnak Oroszország és Ukrajna között.

Ugyebár már a szakértők se mernek jóslatokba bocsátkozni, hogy mikor érhet véget a háború Oroszország és Ukrajna között, ami Európára, köztük Magyarországra is rossz hatással van.

Jelenleg továbbra sem úgy néz ki a helyzet, hogy a két ország leülne egymással tárgyalni. Régen emlegették, hogy létrejöhet valamikor egy Putyin-Zelenszkij csúcstalálkozó, de ezt ötletmorzsaként sem említették meg az utóbbi időben.

Sokan emlékezhetnek arra, hogy az elején ugyebár még leült tanácskozni egymással Oroszország illetve Ukrajna, de ezek végig eredménytelenek voltak.

Most Vlagyimir Putyin olyan dolgot lépett meg, aminek senki sem fog örülni, mert így nem fog egyhamar véget érni a véres harc Magyarország szomszédságában.

A hvg.hu számolt be róla a Reuters cikke alapján, hogy az orosz elnök csütörtökön aláírta azt a rendeletet, amely 1,9 millióról 2,04 millióra növeli az orosz hadsereg létszámát. Ez így 137 ezer főt jelent, és a RIA Novosztyi hírügynökség kiemelte, hogy a jövő január elsején lép hatályba.

Tehát Putyin nem akar lassítani, sőt, még több ember szeretne bevetni Ukrajna ellen. Az orosz elnök legutóbb 2017-ben növelte a létszámot.

A világ fél szemmel a háború mellett a zaporizzsjai atomerőműre figyel, amivel kapcsolatban szintén nem túl rózsás a helyzet. A friss értesülések szerint az oroszok tervet dolgoztak ki, hogy valahogyan az atomerőművet leválasszák az ukrán elektromos hálózatról, ezzel azonban a hűtőrendszerek meghibásodhatnak.

Szóval még nincsen nyugalom, mivel utóbbi hetekben többször is tűz alá került az erőmű, amiért az oroszok és az ukránok is egymást vádolták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás