promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy sellő hártyás keze tapadt a tengeralattjáró ablakára – máig nincs magyarázat a döbbenetes találkozásra
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szakértők szerint kizárt, hogy a videó hamisítvány legyen.

A hableányoknak is nevezett sellők az asszír mitológia szüleményei, alakjukat a világ az ókori görögöktől vette át. Mind a mai napig népszerűek, bár a néphagyomány nem tartja őket olyan szépnek és elbűvölőnek, mint azt a Disney-rajzfilm is sejteti.

A kis hableány alakja olyan messze van a mitikus sellőkétől, mint Makó Jeruzsálemtől. A felül emberformájú, alul halfarokban végződő lényekről Ázsiától Afrikáig, illetve Európától a Közel-Keletig rengeteg történet született. Az áradásokért, viharokért, hajótörésekért és más katasztrófákért egyaránt őket tették felelőssé, míg a jó oldaluk sokkal ritkábban kerül elő a történetekben.

A sellőket mind a mai napig látni vélik a tengerek, óceánok mélyén, de néha a partra is kimerészkednek, hogy a frászt hozzák a gyanútlan emberekre. Az egyik leghíresebb (és leghitelesebbnek tűnő) videó 2014-ben került ki a YouTube-ra, és a szakemberek mind a mai napig nem találtak rá épkézláb magyarázatot.

Egy évvel korábban egy kutatócsoport éppen a Grönlandi-tenger mélyén tartózkodott, amikor a mini tengeralattjárójukat egy különös, ijesztő lény érintette meg. Szó szerint, hiszen a hártyás, ötujjas végtagját egy pillanatra az ablaküvegre tapasztotta, sőt még az ufószerű, nagy szemekkel rendelkező fejét is látni lehetett.

„Azt hiszem, hogy 3000 láb mélyen a tenger alatt nem lehet egy ilyen felvételt hamisítani. Egy búvár képtelen lenne elviselni a hatalmas nyomást, védőruhával is csupán 1200 láb az eddigi rekord… A szemek izzottak, ami a sötét életmódhoz alkalmazkodott lényre utal, ráadásul túlságosan gyorsan mozgott egy búvárhoz mérten”

– próbált meg eloszlatni minden kétséget egy szakértő. A videóhoz hozzászólt egy tengerész kommentelő is, aki szerint a hajótörést túlélő emberek gyakran hallanak női hangokat, nevetést, éneklést, veszekedést a mélyben – ami ezek szerint a sellők jelenlétére is utalhat, nem csupán hallucináció.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás