promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét rákérdeztek, hogy Putyin és Zelenszkij között mikor történhet meg a béketárgyalás végre
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengetegen várnak arra, hogy Vlagyimir Putyin és Volodimir Zelenszkij végre leüljenek tárgyalni egymással.

A háború Oroszország és Ukrajna között sajnos nem igazán akar csitulni, aminek már egész Európa jelentősen issza a levét. A szakértők is nehezen igazodnak ki azon, hogy mit szeretne elérni Vlagyimir Putyin, aki folyton változtat a taktikáján.

Most nem olyan rég napvilágot látott egy közvélemény-kutatás, ami arra világít rá, hogy az oroszok 65 százaléka támogatná az Ukrajnával kötött békeszerződést, ha Vlagyimir Putyin azt javasolná. Persze az elfogultság azért érződik, mivel a válaszadók 60 százaléka például helyesnek tartaná, ha az orosz katonák ismét megpróbálnák bevenni Kijevet.

A háború kedden már a 167-ik napjába lépett, miközben a támadások folytatódtak Donbász keleti régiójában. Jelenleg továbbra sem úgy néz ki a helyzet, hogy a két ország leülne egymással tárgyalni.

A múlt hónap végén például Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy Putyin nem áll meg addig, amíg meg nem állítják. Ezért nincs itt az ideje azoknak az Európa- és Amerika-szerte hallható kéréseknek, miszerint fegyverszünetet kellene kötni.

Sokan emlékezhetnek arra, hogy az elején ugyebár még leült tárgyalni egymással Oroszország és Ukrajna, de ezek végig eredménytelenek voltak, és már nem is erőltette ezt egyik fél sem tovább.

Ismét terítéken volt a kérdés, hogy létrejöhet-e a nagy találkozó Putyin és Zelenszkij között. Ráaádsul Recep Tayyip Erdogan török államfő közvetítést ajánlott föl a két elnök között. Erre sajnos elég gyors válasz érkezett.

„Az ukrán delegáció eltűnt a radarról, jelenleg nincs tárgyalási folyamat”

- idézte a portfolio.hu a Kreml szóvivőjét, Dmitrij Peszkovot.

A lap megemlítette azt is, hogy Moszkva és Kijev utoljára március végén ült le egymással nyíltan beszélni Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás